Društvo

Devet prijava za nelegalni ribolov na Skadarskom jezeru

nelegalniribuok
U julu tekuće godine na prostoru Nacionalnog parka Skadarsko jezero podnešeno je devet prijava za pokretanje sudskog postupka protiv dvanaest lica zatečenih u nelegalnom ribolovu.

Devet prijava za nelegalni ribolov na Skadarskom jezeru
Portal AnalitikaIzvor

Tokom inspekcijske kontrole privremeno je oduzeto : 45 mreža , 4 plovnih sredstava, 4 VBM , 2 podvodne puške , 1 agregat , 2 ronilačka odijela , 3 komada peraja , 3 disaljke, 3 maske , 3 komada tegova , 1 sonda , i 36 kg ribe , saopšteno je iz PR službe Javnog preduzeća Nacionalni parkovi Crne Gore.

Takođe su u toku mjeseca jula evidentirane dvije nelegalne promjene u prostoru u reonima na lokacijama Virpazar i Tanki rt.

U narednom mjesecu, iz Službe zaštite NP Skadarsko jezero , najaviljeno je inteziviranje kontrole vršenja nelegalnih aktivnosti u sardnji sa pripadnicima Granično plovne policije i nadležnim inspekcijskim organima zaduženim za kontrolu nelegalnog ribolova, prevoza turista, nelegalne gradnje , eksploatacije pijeska i drugih vidova devastacije prostora nacionalnog parka .

U JPNPCG navode i da je broj prodatih ulaznica u NP Skadarsko jezero, za period od 01. do 30. jula tekuće godine u odnosu na isti prošlogodišnji period veći za 38,6 odsto, a po tom osnovu prihod ostvaren od prodaje ulaznica veći je za 39,8 odsto .

 

 

Portal Analitika