Politika

OEBS-a čestitao poslanicima usvajanje izmjena Ustava

OEBS-logo-uuok
U ime Misije OEBS-a u Crnoj Gori, vršilac dužnosti šefa Misije, Valdemar Figaj, čestitao je Predsjedniku Crne Gore Filipu Vujanoviću Predsjedniku Skupštine Ranku Krivokapiću i Predsjedniku Vlade Milu Đukanoviću i poslanicima usvajanje ključnih izmjena Ustava kojima se omogućava jačanje nezavisnosti pravosuđa.

 OEBS-a čestitao poslanicima usvajanje izmjena Ustava
Portal AnalitikaIzvor

Usvajanje ovih izmjena Ustava bio je preduslov da Crna Gora otvori pregovore u poglavljima 23 i 24 procesa evropskih integracija. Figaj je pohvalio napore svih koji su doprinijeli diskusiji u Skupštini i izglasavanju ovog ključnog dokumenta u zakonodavnoj reformi.

“Misija OEBS-a pozdravlja usvajanje izmjena Ustava i Ustavnog zakona za sprovođenje Ustava. Odluka Skupštine u pogledu načina na koji se bira Vrhovni državni tužilac, sudije Ustavnog suda i članovi Sudskog savjeta predstavlja značajan korak naprijed kojim se omogućava veća nezavisnost i efikasnost pravosuđa,“ rekao je Figaj.

Podsjećajući da je Misija OEBS-a pružala podršku Crnoj Gori od početka njenih napora u reformi pravosuđa od 2006. godine, Figaj je dodao da će Misija nastaviti da pruža pomoć punom ostvarivanju reformskih ciljeva u ispunjavanju principa i obaveza koje proističu iz članstva u OEBS-u.

 

 

Portal Analitika