Društvo

Filip Strunjaš dobitnik UNESCO/ISEDC stipendije

0208unesco
F
ilip Strunjaš, magistrant na Mašinskom fakultetu Univerziteta Crne Gore dobitnik je stipendije koju dodjeljuje UNESCO i Međunarodni centar za održivi energetski razvoj (ISEDC) iz Moskve.

Filip Strunjaš dobitnik UNESCO/ISEDC stipendije
Portal AnalitikaIzvor

On je jedan od ukupno 22 dobitnika stipendije, koju UNESCO i ISEDC dodjeljuju za 154 zemlje članice i jednu pridruženu zemlju UNESCO-a.

Stipendija traje četiri nedjelje (od 01. do 26. oktobra 2013. godine) i ima za cilj pomoć u izgradnji kapaciteta i razvoju ljudskih resursa u oblastima održivih i obnovljivih izvora energije, u zemljama u razvoju i zemljama u tranziciji.

Stipendisti će imati priliku da pored teorijskog dijela vezano za energiju i održivi razvoj, ekološko upravljanje i efikasnije korišćenje energetskih resursa, i obnovljivih izvora energije, posjete vodeće istraživačke institute i centre. Takođe, stipendisti će imati susrete sa ekspertima iz vodećih energetskih kompanija, i priliku da prisustvuju konferencijima i izložbama iz ove oblasti, koje se održavaju u tom periodu.

ISEDC i UNESCO pokrivaju sve troškove stipendista tokom trajanja programa, koji će se realizovati pod nadzorom savjetnika kojeg određuje institucija domaćin.

 

Portal Analitika