Društvo

Realizovan prvi dio kampanje "Adaptiraj se!"

0208CKCG1
C
rveni krst Crne Gore je, u saradnji sa partnerskim institucijama (Institut za javno zdravlje, Zavod za hidrologiju i seizmologiju), a uz finansijsku podršku Njemačke organizacije za tehničku saradnju (GIZ), od 26. jula do 1. avgusta realizovao prvi dio informativne kampanju o toplotnim talasima.

Realizovan prvi dio kampanje "Adaptiraj se!"
Portal AnalitikaIzvor

Cilj kampanje je podizanje nivoa svijesti stanovništva o opasnostima po zdravlje, koji mogu nastati usljed toplotnih talasa. Volonteri Crvenog krsta su svojim sugrađanima dijelili flajere i lepeze sa preporukama kako se ponašati u periodima visokih temperatura, trudeći se da poruke i savjeti dođu do što većeg broja građana, prije svega do najugroženijih kategorija: ljudi sa hroničnim oboljenjima, starijih osoba, djece, trudnica itd.

U aktivnosti distribucije promotivnog materijala su se uključili i spasioci na nekim crnogorskim plažama.

0208CKCG

Pored navedenog, volonteri organizacija Crvenog krsta iz Bara, Budve i Podgorice su 29. i 30. jula organizovali i pokazne vježbe u pružanju prve pomoći, koje se odnose na demonstraciju postupaka koje treba preduzeti u slučajevima toplotnih udara, sunčanice itd.

Cijela kampanja je ispraćena i TV spotom o toplotnim talasima (http://www.youtube.com/watch?v=XGNGtabEMXY) , koji je pripremljen za potrebe kampanje, a koji, pored informativnog karaktera ima i ulogu upozoravanja na povišene temperature vazduha.

Drugi dio kampanje će, na sličan način, biti realizovan od 4-8. avgusta.

Portal Analitika