Novi proizvodi

Specijalna serija Lamborgini Galardo (FOTO)

lamb3
U
prodaji od 2003. godine, Galardo je trenutno Lamborginijev je najdugovječniji model. Iako se šuškalo da bismo nasljednika mogli vidjeti već u Franfurtu, Cabrera vjerojatno stiže tek slijedeće godine.

Specijalna serija Lamborgini Galardo (FOTO)
Portal AnalitikaIzvor

Ono što je sigurno je da ćemo u Frakfurtu vidjeti posljednju inkarnaciju Lamborgini Galarda u vidu specijalne serije pod imenom “Squadra Corse”. Gallardo LP 570-4 “Squadra Corse” je najekstremniji Galardo ikad proizveden, jer se bazira na Galardo Super Trofeo trkačkom automobilu koji se takmiči u Lamborgini Blancpain Super Trofeo seriji.

lamb2

 

Moglo bi se reći da je Gallardo LP 570-4 “Squadra Corse” pravi ulični trkač jer koristi isti 5-litarski V10 motor iz Gallardo Super Trofeo trkačkog automobila bez modifikacija. Motor je povezan s robotizovanim E-Gear mjenjačem sa šest stepeni prenosa kojim se upravlja polugama na volanu.

“Squadra Corse” sa trkačkog automobila preuzima i zadnje krilo od karbonskih vlakana, kao i poklopac motora od istog materijala, pa je Gallardo LP 570-4 “Squadra Corse” 70 kg lakši od Gallarda LP 560-4. Manja težina donosi i bolje performanse pa “Squadra Corse” 0-100 km/h stiže za 3,4 sekunde, 0-200 km/h za 10,4 sekunde, dok je maksimalna brzina 320 km/h. Kako bi ovakva ubrzanja pratila odgovarajuća usporenja, “Squadra Corse” ima karbon-keramički kočioni sistem.

lamb4

“Squadra Corse” Galardo dolazi sa naljepnicama na bokovima u bojama italijanske zastave, mat crnim zadnjim krilom, a poklopac motora, prednji usisnici vazduha, zadnji difuzor i 19-inčni kovani točkovi dolaze u crnoj boji visokog sjaja. U unutrašnjosti dominiraju karbonska vlakna, alkantara i detalji od mat aluminijuma. Svaki primjerak označen je i karbonskom pločicom sa imenom specijalne serije.

lamb1

Izvor: www.twincam.me

 

Portal Analitika