Politika

KOPRIVICA: Bilo je otužno posmatrati kako SNP prodaje srpski jezik

1907draganok
P
redsjednik SNP-a Srđan Milić prekjučerašnjim glasanjem za Ustav, onemogućio je svaku šansu, u ovom trenutku, da se status srpskog jezika normira u Ustavu na način nakoji bi bila ostvarena njegova trajna zaštita kao većinskog jezika u Crnoj Gori, izjavio je funkcioner Demokrtskog fronta Dragan Koprivica, prenosi Dan.

KOPRIVICA: Bilo je otužno posmatrati kako SNP prodaje srpski jezik
Portal AnalitikaIzvor

On je rekao da je proglašenje sporazuma o srpskom jeziku neustavnim od Ustavnog suda, Miliću trebalo da bude jasan pokazatelj da ne smije da uđe u izglasavanje ustavnih amandmana sa SDP-om i DPS-om.

- Bilo je prekjuče otužno posmatrati kako nekad najjača opoziciona stranka, dok joj odbacuju ključne amandmane, prodaje srpski jezik za šačicu sitnih interesa, koji će ubrzo izaći na vidjelo – onda kad uslijedi već predugo odlagana spektakularna rotacija u poslaničkom klubu SNP-a – rekao je Koprivica.

On smatra da danas članstvo ali i mnogi drugi jasno vide da je ta partija u sveopštoj krizi, zahvaljujući svmo oportunizmu i sumnjivim odlukama.

- Dok su joj članovi bili Milan Knežević, Predrag Bulatović i autor ovog saopštenja, nijesmo se libili da usloviom donošenje izbornog zakona statusom srpskog jezika a protiv toga su i tada bili pojedini funkcioneri SNP-a. Jedan od razloga što više nijesam u toj partiji je što se pretvorila u kalkulantsku partiju i što sam od ranije znao što će se dešavati i kako će ta stranka zastupati interese većinske jezičke zajednice srpskog jezika – kazao je Koprivica.

On je kazao da „SNP zdušno podržava poteze vlasti čak i onda kada to odbija SDP“.

- Zato na kraju, kao uzgred, već redovno ispadne da je SNP glasao u korist DPS-a i vrhuške vlasti – poručio je Koprivica.

 

Portal Analitika