Politika

Vešović: Rebalans nije odlučujuće političko pitanje

0108caslavvesovicok
P
rethodnih dana iz parlamenta je poslato nekoliko važnih poruka. Usvajanjem ustavnih amandmana Crna Gora, tj. njen značajan dio, je jasno pokazao spremnost da primijeni najstrožije demokratske standarde u izboru pravosudnih vlasti, koji će stvoriti uslove za još veću vladavinu prava u našoj zemlji i biti snažan podsticaj evropskim i NATO integracijama. Dodatno, nedvosmisleno je potvrđeno da su pojedine političke grupe samo deklarativno za evropski put Crne Gore, dok u praksi vrše samo opstrukcije, ocijenio je portparol DPS-a Časlav Vešović u izjavi dostavljenoj Portalu Analitika.

Vešović: Rebalans nije odlučujuće političko pitanje
Portal AnalitikaIzvor

-Medijske spekulacije vezane za tzv. aferu "Snimak" su doživljele krah radom Anketnog odbora, koji nije uspio da dokaže zloupotrebe državnih resursa i diskriminaciju po partijskoj osnovi, jer se to nije ni dogodilo. I na kraju, Vlada je pokazala maksimalnu odgovornost i raspoloženje da dodatno sagleda sve preporuke, u cilju koncipiranja rebalansa budžeta koji će na najbolji način zaštititi interese države, svih građana i crnogorske privrede- saopštio je Vešović.

Poručio je da bi, umjesto što traže izbore, opozicioni poslanici trebali da nauče osnovna načela demokratije i državnog uređenja.

-Kada tu lekciju savladaju biće im jasno da ne postoji zakonsko, niti političko utemeljenje za njihove zahtjeve. Crna Gora ima budžet, a rebalans predstavlja njegovu korekciju koja treba na drugačiji način da uredi javne finansije i stimuliše privredu u našoj zemlji. To što rebalans nije usvojen u avgustu, ne znači da neće biti usvojen već u septembru. Iako rebalans budžeta predstavlja važnu ekonomsku temu, to nije odlučujuće političko pitanje- naveo je Vešović.

Portal Analitika