Turizam

Predstavljen projekat „Brend Budva“ (VIDEO)

0108jelenaradjenovicok
R
ealizacija projekta pod nazivom „Brend Budva“ trebalo bi da doprinese pozicioniranju tog grada kao top destinacije na Mediteranu, prepoznate po autentičnim, ispunjavajućim i nezaboravnim trenucima koje nudi, ocijenila je direktorica budvanske turističke organizacije Jelena Rađenović.

Predstavljen projekat „Brend Budva“ (VIDEO)
Portal AnalitikaIzvor

-Brendom želimo da se diferenciramo od konkurencije i definišemo jedinstvenu esenciju, koja postaje ključna vrijednost za privlačenje turista i investitora. Zajednički cilj svih je pozitivan profil grada- poručila je Rađenović na prezentaciji projekta.

Ona je saopštila da je projekat, od februara prošle godine do jula ove, realizovan u saradnji sa konzorcijumom Idea plus iz Skoplja i budvanskim AMC komjunikejšnsom.

-Na projektu je radilo 30 profesionalaca, izuzetnih stručnjaka u svojim oblastima- navela je Rađenović.

Predstavnik Idee plus Prvoslav Plavšić smatra da turizam ima jednu od najvažnijih uloga u razvoju opštine Budva i ukupne crnogorske privrede, ali i najveći potencijal za dalji napredak.

-Ono što Budvu čini drugačijom od ostalih destinacija je ujedno i njena konkurentska prednost. Kada se te prednosti iskoriste i Budva se na određeni način pozicionira u svijesti potencijalnih gostiju, tada ne govorimo samo o Budvi kao destinaciji, već o brendu- rekao je Plavšić.

On je dodao da je za uspješno pozicioniranje i ostvarivanje željenog imidža neophodno izgraditi Brend Budva i njime kvalitetno upravljati.

-Budva kao vodeći generator turističke industrije Crne Gore zaslužuje brending- poručio je Plavšić.

Predstavnik AMC komjunikejšnsa Velibor Zolak saopštio je da je vizija Brenda Budva odredište na kojem brend želi da bude u budućnosti i da je kao takvu moraju prihvatiti svi partneri.

-Cilj je stvaranje cjelovite platforme i savremenih alata za realizaciju globalnih i parcijalnih ciljeva koji stoje pred organizacijama koje žive za tu destinaciju i od nje- kazao je Zolak.

Zadatak je, prema njegovim riječima, promovisanje nove filozofije, unapređujući i povećavajući benefit za sve učesnike.

-U funkciji održivog turističkog razvoja Budve postavljaju se strateški ciljevi turističkog razvoja koji podrazumijevaju produženje sezone, rast turističke potrošnje, povećanje kvaliteta usluga i prepoznatljivosti na turističkom tržištu, podizanje vrijednosti brenda i osnaživanje odnosa i saradnje sa partnerima i učesnicima u turističkoj ponudi- naveo je Zolak.

On je dodao da da je cilj da se obezbijedi odgovorno i kvalitetno zadovoljavanje potreba posjetilaca.

 

Portal Analitika