Politika

Bojanić: Jasno je da Vlada više nema podršku Parlamenta

mladen
Povlačenje predloga rebalansa Budžeta od strane predlagača, tj. Vlade jasan je znak da ona više nema podršku u Skupštini Crne Gore. U  demokratskim zemljama logičan slijed događaja bi bio pad vlade i raspisivanje novih izbora. Međutim, ovdje je za očekivati nastavak političkih kalkulacija i trgovine unutar vladajuće koalicije kako bi se produžili poslednji dani ove vlasti”, smatra Mladen Bojanić, potpredsjednik Pozitivne Crne Gore.

Bojanić: Jasno je da Vlada više nema podršku Parlamenta
Portal AnalitikaIzvor

U saopštenju dostavljenom Portal Analitika, Bojanić navodi da je, nakon što je usvojen Ustav koji ne ide na ruku vladajućoj stranci, neusvajanja izvještaja Tužilaštva i Sudskog savjeta u Skupštini Crne Gore, i povlačenja predloga rebalansa budžeta,  očigledno  da je vlast u velikoj i dubokoj krizi.

“Koliko ćemo još čekati da konačno priznaju svoju nemoć u nalaženju rješenja za nagomilane probleme koje su sami napravili, ostaje da vidimo.

Sigurni smo da će građani na skorim izborima, znati prepoznati društvene i političke snage koje, za početak, mogu zaustaviti dalje posrtanje Crne Gore u mnogim oblastima, a kasnije, dosljednom i mudrom  politikom usmjeriti društvena i ekonomska dešavanja u stabilnom i pozitivnom smjeru, jer to aktuelna vlast niti želi, niti može, niti hoće da učini”, smatra Bojanić.

 

 

Portal Analitika