Politika

Abazović: Ne postoji apsolutna većina ni za jedno značajno pitanje

dritan
G
lasanja u parlamentu proteklih par dana pokazala su da ne postoji apsolutna većina za bilo koje značajnije pitanje i svaka odgovorna vlast bi zbog toga podnijela ostavku, ocijenjeno je iz Pozitivne Crne Gore.

Abazović: Ne postoji apsolutna većina ni za jedno značajno pitanje
Portal AnalitikaIzvor



»Izvjesno je da više ne postoji apsolutna većina za bilo koje značajnije pitanje, to se pokazalo prije dva dana kroz glasanja, pokazalo se i sinoć, a i danas povlačenjem rebalansa. Svaka odgovorna vlast bi u ovom trenutku jednostavno podnijela ostavku, vratila mandat građanima«, rekao je agenciji MINA poslanik Pozitivne Dritan Abazović.

On je naveo da ne očekuje da to vlast uradi, s obzirom da su, kako je dodao, pokazali veliku dozu neodgovnosti.

Abazović smatra da se pokušava simulirati demokratija od manjih partnera u vlasti.

»U smislu da oni, ne želeći da idu protiv onog što su krajnji interesi građana, često ostavljaju Demokratsku partiju socijalista u manjini u poslednje vrijeme. To je ipak nedovoljno da napuste svoje lagodne pozicije, i da sami ili sa nekim drugim stvaraju novu većinu nakon novih izbora«, precizirao je Abazović.

Prema njegovim riječima, ovakvo stanje je neodrživo.

»Ono je odlika velike neozbiljnosti koja je vodila ka stvaranju ovakve atmosfere u kojoj se danas Crna Gora nalazi, prije svega u političkom i ekonomskom smislu«, smatra Abazović.

On očekuje da se na jesen »nešto pomjeri sa mrtve tačke«, odnosno da Vlada podnese ostavku, da Skupština vrati mandat građanima.

"To bi bilo najkorektnije, u suprotnom ćemo i dalje ovako da se mučimo, mrcvarimo, samo da bi neko na svojim pozicijama ostao mjesec, dva tri ili duže nego što je to realno«, dodao je Abazović.

Sve to, kako je naveo, plaćaju građani Crne Gore.

»Vrlo sam nezadovoljan, jako sam razočaran trenutnom situacijom i odnosom vladajuće većine prema ovom aktuelnom pitanju, konkretno budžetu i mislim da treba sačekati da vidimo kakve će posledice po vladajući koaliciju ovo imati«, zaključio je Abazović.

Portal Analitika