Zabava

Electronic Beats Festival ponovo u Podgorici

EB_poster
E
lectronic Beats, internacionalni muzički program u organizaciji Dojče Telekoma, održaće se u Podgorici 12. septembra.

Electronic Beats Festival ponovo u Podgorici
Portal AnalitikaIzvor

U okviru festivala nastupiće “Disclosure“ i “Mount Kimbie“ iz Velike Britanije kao i islandski bend “Retro Stefson“. Lokalna podrška biće im DJ Gilerz. Festival će se održati na Stadionu malih sportova u Podgorici, sa početkom u 19 časova.

Karte za koncert će biti ekskluzivno dostupne od ponedjeljka, 5. avgusta, u četiri T-Centra u Podgorici kao i u T-Centrima u Budvi i Nikšiću. Korisnici Crnogorskog Telekoma će imati mogućnost da dobiju besplatne karte učešćem u online nagradnoj igri koja će biti organizovana na sajtu kompanije početkom septembra.

“Disclosure“, duo koji čine braća Guy i Howard Lawrence, zauzima značajno mjesto na britanskoj muzićkoj sceni. Prvi singl, "Offline Dexterity", objavili su 2010. a njihov prvi studijski album "Settle" objavljen je juna ove godine. Posljednje dvije godine, singlovima "Tenderly", "Flow", "Latch“, "White Noise", "You & Me", kao i remiksom hita Jessie Ware, „Running“, konstantno su zauzimali top 10 pozicija na BBC hit listama.

“Mount Kimbie“, dvojac koji čine Dominic Maker i Kai Campos, odigrao je značajnu ulogu u kreiranju nove forme u elektronskoj muzici. Sa saradnjom su počeli u Londonu 2008. godine. Njihov prvi EP "Maybes“ već ih izdvaja od svega što se u tom trenutku nudilo u muzičkom svijetu a prvi album pod nazivom "Crooks & Lovers“ izdaju 2010. Ove godine su pod okriljem Warp Records izdavačke kuće izdali novi album, "Cold Spring Fault Less Youth".

“Retro Stefson“ je jedan do najpoznatijih alternativnih/pop muzičkih sastava sa Islanda: okupljeni od 2006. godine, iza sebe imaju tri uspješna albuma i nekoliko singlova.

Ovo je drugi put da se Electronic Beats Festival organizuje u Crnoj Gori. Novembra prošle godine, publika je u Crnogorskom narodnom pozorištu prisustvovala nastupima njemačkog sastava "The Brandt Brauer Frick Ensemble" i švedske elektro pop umjetnice Karin Park.

Electronic Beats (EB) je internacionalni muzički program u organizaciji Deutsche Telekoma. Program se bazira na živim nastupima i clubbing događajima koji se priređuju u evropskim metropolama. Aktivnosti festivala se mogu pratiti na sajtu www.electronicbeats.net, uz najnovije vijesti o umjetnicima i nastupima. Posvećen savremenoj muzici, sajt ima i EB Radio i EB TV. Osim toga, ljubiteljima festivala su dostupna i kvartalna izdanja časopisa Electronic Beats i DVD-ja Slices.

Za više informacija, posjetite www.electronicbeats.net.

Portal Analitika