Društvo

Efikasnim intervencijama Uprave spriječene ljudske žrtve

0108upravaPS
U
sljed snažnog nevremena izazvanog jakim sjevernim vjetrom, koji je juče kasno popodne duvao duž crnogorskog primorja desio se niz incidenata na moru.

Efikasnim intervencijama Uprave spriječene ljudske žrtve
Portal AnalitikaIzvor

Prve prijave i informacije o kupačima i plovnim objektima koji se nalaze u opasnosti počele su pristizati u Upravu pomorske sigurnosti oko 19 časova i to sa područja Čanja, gdje se gumeni čamac otisnuo dosta daleko od obale i da se ne može vratiti.

Ubrzo nakon toga iz blizine Budve dolazi informacija o prevrtanju gumenog čamca i da su dvije osobe koje su bile u čamcu na sigurnom (na ostrvu), nakon čega je uslijedila intervencija policije koja ih je dovela na sigurno.

U cilju intervencije kod starog Ulcinja gdje se prevrnuo ribarski čamac uz koordinaciju Uprave pomorske sigurnosti u akciju spašavanja uključen je čamac Lučke Kapetanije Bar.

Nedugo zatim Uprava pomorske sigurnosti dobija dojavu da se kod hotela Vidikovac (na potezu Bar-Ulcinj) nalazi jedno dijete sa gumenjakom da je zakačeno za bovu i da je potrebna hitna pomoć, a skoro istovremeno stiže informacija da se prema Marin Ploči, Dobre vode, nalaze dvije osobe koje ne mogu da se dokopaju obale.

Po dojavi da je jedrilica „Regina Jelena“ otkinuta sa veza na maloj plazi Ulcinj, čamac Uprave pomorske sigurnosti „SAR-1“ kreće prema moru, pronalazi jedrilicu na kojoj se nalazi jedna osoba i provjerava bezbjednost plovila.

Koordinacijom, blagovremenim i profesionalnim reagovanjem Uprave pomorske sigurnosti, Lučke kapetanije Bar, Mornarice vojske Crne Gore i Uprave policije Crne Gore sve navedene incidentne situacije koje su se desavale juče u periodu od 19 do 22 časa su uspješno riješene i spriječene ljudske žrtve.

 

Portal Analitika