Vaterpolo

’’Ajkule’’ jure finale, JANOVIĆ: Igramo protiv Italije i sudija!

janovicNikola1
P
lasmanom u polufinale, crnogorski vaterpolisti su napravili najveći uspjeh na šampionatima svijeta. Najtežu prepreku, i najtežeg rivala na putu ka medalji, ''ajkule'' su savladale na impresivan način. No, sada slijedi ono pravo – rival je aktuelni šampion svijet, selekcija Italije, selekcija koja je itekako jaka u bazenu, ali i van njega, poručio za Portal Analitika kapiten Nikola Janović.

’’Ajkule’’ jure finale, JANOVIĆ: Igramo protiv Italije i sudija!
Portal AnalitikaIzvor

Kapiten Crne Gore se najprije osvrnuo na sjajno izdanje protiv Srbije. Eliminisan je prvi favorit turnira, a prema ocjenama svih stručnjaka, ''ajkule'' su zasluženo među četiri najbolje ekipe svijeta.

''Utakmica sa Srbijom je bila izvanredna, ono je bio meč za anale. Izbaciti reprezentaciju koja je bila prvi favorit, koja je posljednjih godina uvijek bila na pobjedničkom postolju, je nevjerovatan uspjeh. Imali smo veliki pritisak, koji smo nosili, upravo zbog tih mečeva sa njima iz prošlosti, koji se nijesu dobro završavali po nas. Pogotovo zbog meča u Londonu, đe nam je pobjeda izmakla i đe smo sami sebe pobijedili. Ipak, uspjeli smo da taj psihološki momenat prelomimo na našu stranu. Čestitam svim igračima, svi su bili izvanredni. Fenomenalno smo odigrali odbranu. I mi i oni smo imali sjajnih momenata, ali i padova tokom meča, jer je utakmica bila jako teška ne samo fizički, nego i psihički. U suštini, kada dobijete utakmicu, kada dobijete psihološki rat, onda morate biti zadovoljni.''

Za finale crnogorske vaterpoliste očekuje velika borba sa Italijom, aktuelnim vladarom svijeta, reprezentaciji o čijoj snazi u i van bazena je suvišno govoriti.

''Oni su aktuelno prvaci svijeta, i to sve govori o njima, u igračkom smislu. Sa druge strane, najvažniji ljudi koji vode ovaj sport su Italijani. Imaju izvanredne igrače, izvanrednog selektora, ali i izvanrednu logistiku van bazena. Moraćemo da igramo i protiv Italijana i protiv sudija, ali neće nam biti prvi put.''

Meč Crna Gora – Italija igra se od 21 sat i 45 minuta. Sat ipo ranije počeće drugi polufinalni par između Hrvatske i Mađarske.

Portal Analitika