Zabava

Felony Flats: Dođite u klub kad čujete da sam u blizini

zk2g
F
elony Flats (Žarko Komar-Herceg Novi)  je prošao kroz sve muzičke žanrove, počevši od black metala do new rave-a i nazad, a istraživački duh rezultirao je specifičnim pristupom DJ-ingu. Koliko god da se njegov zvuk mijenja iz mjeseca u mjesec, uvijek zvuči autentično. Vrtio je muziku na raznim festivalima poput EXIT-a, Dis Patch-a, Elevate festivala i drugima, a dekove je dijelimo sa najatraktivnijim imenima iz svijeta elektronske muzike: Kode 9, Rustie, Clark, Martelo, Joy Orbison, Mount Kimbie, Jamie XX, Pursuit Grooves, Hudson Mohawke, Danger, Fulgeance, T++, Data, 1000 Names, French Fries, Vicarious Bliss, Boy 8 Bit. Čaln je beogradskih kolektiva Mystic Stylez i Teklife.Očekuje ga nastup i na ovogodišnjem Refresh fesivalu. To je bio povod da čitaocima Portala Analitika iznese svoje viđenje aktuelnog momenta klupske muzike kod nas i koliki je značaj Refresh festivala u  populisanju iste.

Felony Flats: Dođite u klub kad čujete da sam u blizini
Portal AnalitikaIzvor

Portal Analitika: Felony Flats je jedan od onih DJ-eva koji pronalaze zajedničku nit između pjesama koje bi vjerovatno rijetko pomenuli u istoj rečenici a ne na setu . Koje su to stare i nove stvari koje  najčešće stvaraju tu interakciju  na  nastupima,iznenađujete li i sam sebe izborom

Felony Flats :. Setu mogu pristupiti na dva načina, prvi je rezervisan za publiku koja je već upoznata sa mojim zvukom i manja dešavanja. U takvom setu ću slobodno puštati sopstvenu produkciju, kolaže, psihodeliju, gitarsku muziku, soul, jazz i izmedju svih ovih manje klupski orijentisanih žanrova miksovati klupsku muziku za koju smatram da ima najviše karaktera i slobodno mjenjati tempo brinući o senzibilitetu muzike vise nego o ritmu. U suprotnom, puštaću dinamičnu klupsku muziku, isključivo brinući o dancefloor-u i u određenom trenutku početi da testiram koliko daleko mogu da odem u manje konvencionalan klupski zvuk.

zk1
Portal Analitika: Hip hop pristup gramofonima je ono što mu pruža medijum kroz koji sve  uticaje  spaja u  set .Koji su sve uticaji prisutni pri izvođenju na setu,držite li se jednog muzičkog pravca ili je raznovrstan na setu

Felony Flats:U prvom pitanju sam otprilike dao odgovor i na ovo pitanje, a ono što je očigledna karakterstika setova u protekle dvije godine je footwork zvuk Teklife pokreta koji iako fiksno struktiran s obzirom na hip hop pristup semplovanju i dalje nosi zvuk različitih muzičkih stilova uz prilično ograničenu ritmičku postavku, ali čak i taj aspekt dolaskom zvuka u evropu počinje da se mijenja, informiše lokalnim stilovima, uticajem britanske klupske muzike... Imamo privilegiju da iz prve ruke kao dio ovog pokreta dobijamo najsvježiju tek završenu muziku, odmah i puštamo i promovišemo zvuk u našem dijelu svijeta.

Portal Analitika: Moglo se pročitati da često mijenjate svoj stil i rado unosite nove žanrovske plesne mutacije i inovacije, ali nekako uvijek i dalje zvučite kao "on",čime biste opisali svoju individualnost ...

Felony Flats :Zaista nisam razmišljao o tome, makar ne dovoljno da bih mogao da formulišem odgovor, dodjite u klub kad čujete da sam u blizini.

Portal Analitika: Kolika je mogućnost Refresh festivala da se najboljim crnogorskim DJ-evima otvori prostor i mogućnost za promociju, i da se na jednom mjestu prezentuje i definiše crnogorska DJ scena uporedo sa drugim učesnicima  .

zk3
Felony Flats:
Iako sam iz Herceg Novog nikada nisam imao priliku da izuzev na festivalu Sinestezija koji organizuju moji prijatelji nastupam u Crnoj Gori, što je me s ozbzirom na karakter muzike koju puštam ni ne čudi. Mislim da je fenomenalno da su u organizaciji festivala Refresh prepoznali potrebu za promocijom novih imena na sceni, kao i to što ću stage dijeliti sa Seagull Prime-om iz organizacije 2 Beat Or Not 2 Beat, producentom o kojem će svi sigurno saznati mnogo vise u skorijoj budućnosti.

Portal Analitika: Model savremenog DJ-inga, po uzoru na najveće turističke svjetske destinacije poput Ibice, odlična je inovacija kulturnoj i turističkoj ponudi Kotora može li u doglednoj budućnosti i sam grad da se inauguriše u takvu destinaciju

Felony Flats: Sudeći po onome što se može vidjeti na hrvatskom primorju tokom turističke sezone siguran sam da bi kvalitetno profilisan muzički program u veoma kratkom roku ostvario vrhunske rezultate bilo gdje na primorju.

I. Kern

 

Portal Analitika