Društvo

Podgorica najtoplija u regionu

30podgorica_vrucina
T
oplotni talas koji je zahvatio regiju zapadnog Balkana ublažen je današnjim osvježenjem i mjestičnim padavinama u nekim krajevima, ali se temperature vazduha nijesu u značajnoj mjeri snizile, javlja agencija Anadolija. Podgorica je danas najtopliji gradu u regionu sa temperaturom vazduha od 37 stepeni.

Podgorica najtoplija u regionu
Portal AnalitikaIzvor

U Baru i Herceg Novom temperatura iznosi 36 stepeni, dok je najhladnije na Žabljaku, gdje su izmjereno 22 stepena Celzijusa. Sutra će u Crnoj Gori osvanuti pretežno sunčan dan, uz malu do umjerenu oblačnost na sjeveru. Jutarnja temperatura vazduha kretaće se od deset do 26, najviša dnevna od 21 do 36 stepeni.

I u Srbiji je danas bilo toplo, uz mjestimično naoblačenje i pljuskove. Najtoplije je bilo u Negotinu, gdje je izmjerena temperatura iznosila 34 stepena, te u Beogradu i Novom Sadu po 29.

Sjutra se u Srbiji očekuje veoma toplo vrijeme, sa jutarnjim temperaturama od 14 do 22 stepena i dnevnim od 16 do 30.

U više gradova u Bosni i Hercegovini osvanulo je pretežno oblačno jutro, dok je prethodne noći bilo i padavina. Jutarnje temperature bile su nešto niže od jučerašnjih, dok je najtopliji grad u BiH u 14 sati bio Mostar sa 36 stepeni Celzijusa. U Sarajevu i Livnu izmjereno je 27, a u Banjoj Luci, Bihaću i Tuzli 24 stepena.

Meteorolozi za sjutra u BiH predviđaju malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Jutarnja temperatura kretaće se od 11 do 17, na jugu do 23, a najviša dnevna od 23 do 33 stepena Celzijusa.

Vrgorac je sa 34 stepena najtopliji grad u Hrvatskoj, dok su u Zagrebu, Zadru, Splitu i Dubrovniku izmjerene vrijednosti iznose 28, 33, 30 i 32 stepena. I sjutra će u Hrvatskoj preovladavati sunčano i veoma toplo vrijeme. Jutarnja temperatura vazduha iznosiće od 15 do 20, na Jadranu od 20 do 25 stepeni, a najviša dnevna od 25 do 30, na Jadranu od 30 do 35 stepeni Celzijusa.

Portal Analitika