Politika

Danas o Pavlovićevom predlogu izvještaja, moguć predlog i SDP-a

2607anketni
Anketni odbor za utvrđivanje činjenica u vezi sa aferom Snimak razmatraće danas predlog izvještaja predsjednika tog tijela Koče Pavlovića, a pred članovima bi trebalo da se nađe i predlog zaključaka i preporuka Socijaldemokratske partije.

Danas o Pavlovićevom predlogu izvještaja, moguć predlog i SDP-a
Portal AnalitikaIzvor

Pavlović je na sjednici Anketnog odbora u ponedjeljak saopštio da je poslao elektronskom poštom predlog izvještaja koji su koncipirali on i pravni savjetnik Odbora, Veselin Radulović.

On je kazao da je uz taj dokument priložio i predlog zaključaka i preporuka i nakon toga predložio da se članovi Odbora o tim dokumentima izjasne danas.

Pavlović je, kako je rekao, dobio informaciju i da kolege iz SDP-a imaju predlog zaključaka i preporuka i ocijenio da je prekidanje sjednice u ponedeljak i njen nastavak u drugom terminu neophodan, kako bi svi imali vremena da se upoznaju sa predlogom zaključaka i preporuka koje je on podnio.

U predlogu izvještaja Pavlovića i Radulovića predlaže se da se kompletna dokumentacija Anketnog odbora dostavi Vrhovnom državnom tužilaštvu, kako bi utvrdilo da li postoje sumnje u činjenje krivičnih dijela.

 

U izvještaju se konstatuje da su državne institucije tokom izborne kampanje nezakonito zapošljavale pripravnike na osnovu partijske pripadnosti, a funkcioneri DPS-a su to ohrabrivali.

 

 

Portal Analitika