Politika

Medojević na Odboru za ekonomiju: Grbović došao da vrši pritisak na Krivokapića

1504medojevic
Sjednici parlamentarnog odbora za ekonomiju juče je prisustvovao i Savo Džigi Grbović, izvršni direktor i suvlasnik Lutrije Crne Gore. Poslanik Demokratskog fronta Nebojša Medojević reagovao je zahtijevajući da se objasni ko je Grbovića pozvao na sastanak i tražeći da se po posebnoj proceduri odredi predstavnik zajednice igara na sreću.

Medojević na Odboru za ekonomiju: Grbović došao da vrši pritisak na Krivokapića
Portal AnalitikaIzvor

- Osnovano sumnjam da se neka lica, koja bi mogla biti ovdje na sjednici, vode u evidenciji bezbjednosnih organa, tako da ću tražiti zvanični stav policije, Agencije za nacionalnu bezbjednost i predsjednika Skupštine o tome ko može ovdje da predstavlja zajednicu igara na sreću- kazao je Medojević na sjednici skupštinskog Odbora.

Medojević je „Danu“ kazao da prisustvo Grbovića sjednici na kojoj se odlučuje o rebalansu nije slučajnost i može značiti pokušaj pritiska vladajuće partije na odluke koalicionog partnera.

- Imajući iskustvo sa vezama DPS-a sa mrežama organizovanog kriminala da je to lice bilo tu da vjerovatno izvrši pritisak na Ranka Krivokapića i SDP u cilju da ne glasaju protiv rebalansa budžeta i da izvrše pritisak i prijetnje da ne izazivaju nove izbore i ne ruše vladu Mila Đukanovića. Tražiću istragu i pismeno objašnjenje za ovaj nemili incident- kazao je Medojević i objasnio da kao član odbora za bezbjednost ima informacije da je jedan od prisutnih na jučerašnjoj sjednici „predmet interesovanja bezbjednosnih službi“. Istakao je da ga poslovnik obavezuje da, kao član odbora za bezbjednost, ne smije iznositi detalje.

Grbović je za „Dan“ rekao da nije čuo izjavu Medojevića i da se ne osjeća prozvanim, te da nije siguran da li će prisustvovati današnjoj sjednici parlamentarnog odbora za ekonomiju.

 

 

Portal Analitika