Politika

Glavni odbor Pozitivne potvrdio isključenje Perovića i Balevića

Mejlovi---1
G
lavni odbor Pozitivne Crne Gore potvrdio je odluku Predsjedništva da se iz partije isključe šef odborničkog kluba u budvanskom parlamentu i njegov zamjenik Časlav Perović i Milan Balević zbog, kako je saopšteno, odgovornosti u vezi sa glasanjem za predsjednika te Opštine.

Glavni odbor Pozitivne potvrdio isključenje Perovića i Balevića
Portal AnalitikaIzvor


Takođe, podržana je i odluka da se iz Predsjedništva smjeni poslanik Zorana Miljanića, koji je bio koordinator za Budvu.

Lider Pozitivne Darko Pajović kazao je nakon večerašnje sjednice Glavnog odbora da su odluke donešene jednoglasno, a da je uzdržan bio jedino Miljanić.

“Miljanić je bio zadužen za koordinaciju u Budvi i zato je smijenjen iz Predsjedništva, i to je princip odgovornosti koji važi za sve u Pozitivnoj, od predsjednika stranke do odbornika”, pojasnio je on novinarima.

Na pitanje da li se to odnosi i na Miljanićev mandat u Skupštini, on je kazao “ne, to su apsolutno razdvojene stvari”.

Pajović je podsjetio da su poslanici potpisali da svoje mandate stavljaju na raspolaganje stranci , navodeći da je svako u Pozitivnoj zamjenjiv kada je u pitanju poslanički klub.

On je rekao da nikom nije prijatna stvarnost koja se otkrila nakon unutrašnje kontrole, da je u Budvi kandidat vlasti dobio dva opoziciona glasa.

Mejlovi---2
“Pozitivna nije osnovana da bi pomagala predsjedničkim kandidatima DPS, već da bi je na demokratski način smijenila. I tave stvari kako god ih neko doživio, lično, uvredljivo ili ne, princip su i stvar odgovornosti”, kazao je Pajović.

On je demantovao sve sukobe i raskole, koje su, kako je kazao mediji navodili.” Od toga nema ništa, imamo jednoglasnu odluku Predsjedništva i odluku Glavnog odbora”.

Komentarišući današnju izjavu Perovića kao i fotografiju koju je pokazao agenciji MINA, na kojoj se vidi da su imena oba kandidata prekrižena, odnosno da je listić nevažeći, Pajović je rekao da bi i on voli da je vidi i to je preporučio svima.

“Taj se listić mogao snimiti kad hoćete, treba ući u vjerodostojnost jer živimo u državi gdje je afera snimak produkovala cio niz malverzacija.

Ne želim bilo koga da osuđujem ali ako postoji dajte da ga vidi cijela javnost”, kazao je on.

Pajović je dodao da je Perović prisustvovao cjelokupnoj sjednici iako, kako je kazao, po statutu i starančkim pravilima na to nema pravo.

“Sam se pozvao dobro je došao razjasnili smo nejasnoće i rastali se “, rekao je on.

Pajović je dodao da suština nije kako je ko glasao, i da u Pozitivnoj neće izigravati policajce I tražiti krivce.

“Oni su isključeni zbog odgovornosti jer je jedan šef odboričkog kluba a neko njegov zamjenik. Nemam namjeru da pustim da se bilo koji član i birač Pozitivne stidi nekog kome je obraz svih nas dat u ruke. Mi nismo policija i da utvrđujemo ko jeste ko nije glasao, ali nemamo namjeru da se bilo ko od naših aktivosta osjeća loše zbog nečijeg neodgovoprnog ponašanja”, kazao je on.

Upitan da li ima informacije da li će isključeni odbornici Pozitivnoj vratiti mandat on je kazao da njihove stavove zna iz medija.“Oni su jasno potencirabi a mi smo ih primili k znanju”.

“Nismo željeli od ovog da pravio aferu ali očigledno je postojala druga misija, a poručujem da ona neće uspjeti. Preživjeli smo Nikšić, preživjećemo i ovo, a mi ćemo ostati dosljedni demokratskoj smjeni vlasti “, poručio je Pajović.

On je podsjetio da je Predsjedništvo ranije preporučilo Glavnom odboru da stranka samostalno izađe na lokalne izbore na Cetinju u Petnjici i Mojkovacu.

“I Glavni odbor po tom pitanju nema dilemu. Nisam imao konkatnkte sa opozicijom na tu temu. Ogromne su šanse, da ne kažem konačna odluka, da se izađe u ta tri grada samostalno i mi nemamo dilemu da li je to ispravno”, rekao je Pajović.

On je saopštio i da je Branko Micev podnio ostavku na članstvu u stranci iz ličnih razloga.

“On već duže nije prisustvovao sjednicima staranačkih organa , politički rečeno pasivizirao se. Ali ističem njegov veliki doprinos i prije osnivanja i u kasnijem radu Pozitivne i izbornom uspjehu”, zaključio je Pajović.

(MINA)

Portal Analitika