Region

EULEX uhapsio Žarka Veselinovića, osumnjičenog za pokušaj ubistva 2012. u Mitrovici

29elx
D
anas su u blizini Zvečana, na severu Kosova, uhapšene dve osobe osumnjičene za pokušaj ubistva 2012. godine u Mitrovici, potvrdila je za agenciju Anadolija Irina Gudeljević, portparolka EULEX-a. Ona nije navela imena uhapšenih osoba.

EULEX uhapsio Žarka Veselinovića, osumnjičenog za pokušaj ubistva 2012. u Mitrovici
Portal AnalitikaIzvor

“Danas su EULEX-ova Operativna grupa za Mitrovicu i Regionalna istražna jedinica Kosovske policije uhapsile dve osobe u zajedničkoj operaciji u blizini Zvečana. Dvoje osumnjičenih su pod istragom u vezi sa pokušajem ubistva 2012. godine u severnom delu Mitrovice”, izjavila je Gudeljević. Ona je dodala da istragu vodi EULEX-ov tužilac u mešovitom timu sa Kancelarijom Osnovnog tužilaštva u Mitrovici.

Agencija Anadolija iz svojih izvora saznaje da je jedan od uhapšenih Žarko Veselinović, brat Zvonka Veselinovića. Obojica su poznati kao vođe organizovanog kriminala zasnovanog na švercu naftnih derivata i druge robe. Prilikom hapšenja Žarka Veselinovića na benzinskoj pumpi u Rudaru, kraj Zvečana, desetak Srba suprotavilo se policiji i pri tom su oštećena dva vozila EULEX-a.

Portal Analitika