Društvo

BAR: Humanost u praksi - kontejner za polovnu garderobu

2907-kontejner-1
P
oslednjeg dana maja u Baru, je na gradskom trgu  pored info-table Turističke organizacije Bar, postavljen prvi gradski kontejner - spremište za polovnu garderobu. Prema riječima Predraga Ristovića, direktora Komunalnog sektora JP Komunalne djelatnosti, njegovi sugrađani su na djelu pokazali šta znači humanost.

BAR: Humanost u praksi - kontejner za polovnu garderobu
Portal AnalitikaIzvor

Kontejner za garderobu je poklon firme „Korali“ iz Kraljeva, od koje je barsko komunalno preduzeće kupilo i pet podzemnih kontejnera za otpad.

Ovo spremište za polovnu garderobu omogućava svima koji imaju malo dobre volje i robu koju više ne koriste, da je doniraju u humanitarne svrhe, tako što će je spremiti u kese i staviti u spremište.

U nekoliko navrata kontejner je bio na meti lopova, pa sada prema riječim Ristovića, radnici JP Komunalne djelatnosti, svakodnevno obilaze spremište kako bi psiječili krađe, i dodaje da im u tom poslu pomažu i građani koji ih redovno obavještavaju o „upadima“.

- Apelujem na ljude da ne otvaraju kontejner i uzimaju garderobu, već da se obrate našem preduzeću. Mi robu lagerujemo u našem skladišu i kome god je potrebna može da dođe i da vidi šta mu odgovara i da uzme, ističe direktor Komunalnog sektora JP Komunalne djelatnosti i dodaje da je spremište i postavljeno „da narod ostavi garderobu za one kojima je potrebna“.

2907-kontejner-2

Ristović kaže da je zadovoljan odzivom građana i njihovom huma

- Moram da pohvalim ovdje građane da su jako savjesni. Baš sam iznenađen. Lijepo sve ostave u kesama, kako smo ih i zamolili, i ubace u spremište. Ima dosta kesa sa robom i obućom, tako da je ova akcija jako lijepa ispala, rekao je za Portal Analitika Predrag Ristović.

Direktor Komunalnog sektora JP Komunalne djelatnosti kaže da se kontejner za polovnu garderobu redovno „prazni“, a u zavisnosti od spremnosti i volje građana da poklone garderobu onima kojima je potrebna, to može biti svaki drugi ili treći dan, ali nema pravila.

- Često pođem tamo kada se spremište otvori i vidim garderobu. Građani su baš ispoštovali akciju i ideju da se pomogne ljudima kojima je potrebno, zaključio je Predrag Ristović.

 

 

Portal Analitika