Društvo

Deveta škola za trudnice na Cetinju

0404cetinjee
A
poteka Chiara-mont u saradnji sa Decco Monte, Donator, Cryo-save i JPU Zagorka Ivanović” deveti put, 29. jula 2013. godine organizovaće novo predavanje za trudnice koje će se održati u prostorijama Javne predškolske ustanove Zagorka Ivanović u 14 časova.

Deveta škola za trudnice na Cetinju
Portal AnalitikaIzvor

Škola je počela sa radom septembra 2012 , a edukaciju u okviru nje do sada je prošlo oko 200 trudnica. Za sve polaznice škole edukacije je besplatna. Osim što imaju mogućnost da dobiju jako puno korisnih savjeta koji se tiču perioda trudnoće, partneri u ovom projektu su im obezbjedili i korisne poklone.

Posebnu zaslužnost za uspjeh škole ima babica Lepa Kapisoda, koja je uspjela da dio svog dugogodišnjeg iskustva prenese na buduće mame. Tokom predavanja poseban akcenat se stavlja na dojenje bebe. Ono na šta je babica Lepa posebno ponosna jeste da je više od 90 odsto polaznica ove škole dobilo laktaciju nakon porođaja i uredno dojilo svoju djecu.

Škola radi pod motom: „U susret zdravom potomstvu”. Najvažniji akteri škole su trudnice, koje se uvijek rado odazivaju pozivu. Na predavanju uvijek imaju mogućnost da riješe dileme postavljanjem pitanja u vezi sa periodom trudnoće. U posljednje vrijeme nam se priključuju i porodilje koje svoje iskustvo rado žele da prenesu na trudnice, naročito kada je i pitanju blizanačka trudnoća.

„U susret zdravom potomstvu”, kako glasi moto ove organizacije, na Cetinju se kreće sa velikom radošću i spremnošću za razmjenu iskustava i preporuka. Škola je postigla veliki uspjeh u kratkom periodu zahvaljujući volonterskom angažmanu organizatora i začetnika same ideje vlasnice apoteke Chiara-mont Jasne Mašanović koja je svojom neiscrpnom energijom iz domena socijalne farmakologije uobličila cijelu priču.

U sklopu predavanja biće održana i prezentacija važnosti i načina čuvanja matičnih ćelija u svjetskoj kompaniji Cryo save. Cryo-Save je privatna banka matičnih ćelija i sa više od 225.000 sačuvanih uzoraka, predstavlja vodeću porodičnu banku matičnih ćelija u Evropi.

Portal Analitika