Društvo

HRAPOVIĆ: Na raspolaganju sam nadležnima

2707hrapovic
D
irektor Fonda za zdravstveno osiguranje Kenan Hrapović kazao je za RTCG da svi zaposleni i državni organi treba da rade svoj posao i da je na raspolaganju nadležnima da im pruži odgovore na sva pitanja.

HRAPOVIĆ: Na raspolaganju sam nadležnima
Portal AnalitikaIzvor

"Podržavam svaki vid kontrole i stojim na raspolaganju nadležnim državnim organima da im dam odgovore na pitanja koja ih zanimaju", kazao je Hrapović.

Inspektori za suzbijanje privrednog kriminaliteta Centra bezbjednosti Podgorica prije nekoliko dana ušli su u provjeru poslovanja Apotekarske ustanove “Montefarm". Predmet njihovih provjera su višemilionski sumnjivi tenderi za nabavku ljekova, saznaju Dnevne novine.

Inače, inspektori kriminalističke policije su prije nekoliko dana, prema saznanjima tog lista, po nalogu Osnovnog državnog tužioca u Podgorici izuzeli poslovnu dokumentaciju "Montefarma", koja će u nastupajućem periodu biti predmet detaljne analize.

Razlog ovih provjera su sumnje iznijete u medijima i operativne informacije da postoje određene zloupotrebe u sprovođenju tenderskih postupaka, višemilionske vrijednosti.

Mediji su ranije pisali da su već dugi niz godina nekoliko trgovačkih firmi ljekovima pod čudnim okolnostima imale prednost na nadmetanjima. Komisija za kontrolu postupka javnih nabavki i ove godine je utvrdila niz nepravilnosti na godišnjem tenderu "Montefarma", jer su između ostalog ugovore o nabavci ljekova dodjeljivali firmama koje nijesu registrovane za tu dijelatnost.

Za razliku od prethodnih godina pod lupom državne komisije našle su se odluke "Montefarma" o dodjeli poslova firmama nekad nedodirljivih biznismena u ovoj branši.

 

Portal Analitika