Društvo

Počela kampanja o prevenciji tokom toplotnih talasa

2707crvenikrstok
C
rveni krst Crne Gore, u saradnji sa partnerskim institucijama (Institut za javno zdravlje, Zavod za hidrologiju i seizmologiju), a uz finansijsku podršku Njemačke organizacije za tehničku saradnju (GIZ), danas počinje sa realizacijom informativne kampanju o toplotnim talasima, saopšteno je Portalu Analitika iz Crvenog krsta Crne Gore.

Počela kampanja o prevenciji tokom toplotnih talasa
Portal AnalitikaIzvor

„Cilj kampanje je podizanje nivoa svijesti stanovništva o opasnostima po zdravlje, koji mogu nastati usljed toplotnih talasa. Aktivnosti kampanje će biti usmjerene na distribuciju informativnog materijala (flajera, postera, lepeza) sa preporukama kako se ponašati tokom toplotnih talasa. Distribucija će ići posredstvom volontera opštinskih organizacija Crvenog krsta i posredstvom spasilaca na vodi“, precizirano je u saopštenju.

Pored navedenog, volonteri organizacija Crvenog krsta iz Bara, Budve i Podgorice će 29. i 30. jula organizovati i pokazne vježbe u pružanju prve pomoći, koje se odnose na demonstraciju postupaka koje treba preduzeti u slučajevima toplotnih udara, sunčanice itd.

„Cijela kampanja će biti ispraćena i TV spotom o toplotnim talasima, koji je pripremljen za potrebe kampanje, a koji, pored informativnog karaktera ima i ulogu upozoravanja na povišene temperature vazduha“, dodaje se u saopštenju.

Portal Analitika