Zanimljivosti

VIDEO: Meci ispaljeni pod vodom stvaraju mini tornada

2707-meci
G
evin
i Den, na internetu poznati kao “Slou mo momci”, slikali su sebe kako pucaju iz oružja pod vodom kako bi prikazali različite efekte koje pištolj i revolver stvaraju u bazenu.

VIDEO: Meci ispaljeni pod vodom stvaraju mini tornada
Portal AnalitikaIzvor

Oni su čitavu akciju snimali profesionalnom kamerom velike brzine “fantom V1610”, koja bilježi 27.450 pojedinačnih slika u sekundi i prikazuje snimak na kome je akcija 1.000 puta sporija nego u stvarnosti.

Nakon ispaljivanja metka, nekoliko sekundi prije nego što metak potone na dno bazena, a mjehurići isplivaju na površinu, na kraju cijevi formira se mini tornado.

Meci zuje kroz vodu, ostavljajući za sobom tragove vazdušnih džepova i barut.

- Imaju fenomenalan, metalni zvuk pod vodom, komentarišu Gevin i Den, koji su postali pravi stručnjaci za usporene snimke.

Revolver izbacuje veću količinu gasa i proizvodi više mjehurića nego pištolj s kratkom cijevi.

- Posmatranje mjehurića kako se pojavljuju i polako nestaju može da vas dovede u stanje nirvane, navode autori snimaka, objavljenih na Jutjubu, koji je vidjelo više od 3,5 miliona ljudi.

Prilikom pucanja pod vodom, pritisak vode može da spriječi izbacivanje čaure i ubacivanje novog metka, zbog čega je često moguće samo jedno ispaljivanje.

Izvor: blic.rs

Portal Analitika