Fudbal

ŠARKIĆ: Želimo podršku za ono što radimo!

SarkicBuducnost
N
ovi predsjednik Upravnog odbora Fudbalskog kluba Budućnost Bojan Šarkić, u svom prvom obraćanju novinarima, od kako je prije neđelju dana preuzeo novu funkciju, kazao je da je glavni cilj u prvoj godini mandata da reorganizuju klub.

ŠARKIĆ: Želimo podršku za ono što radimo!
Portal AnalitikaIzvor

‘’Pitanje svih pitanja je finansijska situacija. Planirali smo da na kraju ove godine obezbijedimo sredstva koja bi nas dovela na "pozitivnu nulu". To neće biti lako i upravo zbog toga želimo da objedinimo sve frontove u Podgorici i Crnoj Gori kako bi prevazišli ovu situaciju. Sa većinom fudbalera kojima su istekli ugovori, smo obavili razgovore. Nikač je već produžio, s ostalima smo u pregovorima. Kad pogledamo rezultate posljednjih sedam godina, svjedoci smo da Budućnost ima tri trofeja, što nije dovoljno. Naš zadatak je da napravimo bazu, a za to nam treba najmanje godina dana i velika podrška svih. Ukoliko se desi da stabilizujemo finansije na polusezoni, lako je moguće da se pojačamo i napadnemo titulu. Ipak, ne treba forsirati i očekivati nešto što je nerealno.’’

Šarkić je poručio da je već obavljen razgovor sa bivšim igračima kluba, oko dešavanja u Budućnosti.

‘’Tokom naredne sedmice ćemo sjesti da popričamo sa Varvarima, kontakt je već uspostavljen i naišli smo na pozitivnu reakciju. Počinjemo polako da mijenjamo klimu oko kluba, vidjećemo šta će pokazati učinak na terenu. Želimo podršku za ono što radimo, želimo da odlazak na stadion na utakmicu Budućnosti bude sportski ugođaj za ljude u Podgorici i šire. Uvjeren sam da ćemo u bliskoj budućnosti imati situaciju da će mnogi fudbaleri iz okruženja htjeti da dođu u Budućnost, kao što je to bio slučaj i ranije. Ponavljam, osnovna stvar je naći konstantan izvor finansiranja, kako bi formirali budžet. Na tome se ozbiljno radi i uskoro će biti rezultati. Sve ovo što sam pomenuo dio je početnog plana za reorganizaciju Budućnosti. Nezamislivo je da Budućnost nema travnati teren, to se što prije mora rješavati.’'

Šarkić je pojasnio situaciju oko medijskih natpisa, a koja se odnose na to kako nije bio upoznat sa novom funkcijom u Budućnosti.

‘’Nijesam to ni htio danas da pominjem, ali hoću kad želite. Vaš kolega me je zvao u trenutku kad je u mom stanu bila ekipa Hitne pomoći jer je mom ocu pozlilo. Objasnio sam mu da je bilo određene priče i zamolio ga da popričamo kasnije, jer nijesam bio u mogućnosti da pričam. On je to napisao kako je napisao, vjerujem da je bio samo nesporazum, nesrećan sticaj okolnosti.’’

Legenda crnogorskog fudbala Nikola Jovanović, član Upravnog Odbora, kazao je da se već užurbano radi oko jačanja igračkog kadra.

‘’U pregovorima smo sa tri mlada igrača iz Južne Amerike, koje nam je preporučila jedna menadžerska agencija. Iskreno, ne znamo ništa o njima, ali smo se prihvatili iz prostog razloga što nas ti igrači ništa ne koštaju, jer im agencija obezbjeđuje i prevoz, kao i smještaj i platu. Ipak, moram naglasiti da je osnova svega agresivna igra, prava igra, koju naši treneri moraju da forsiraju, kako bi nas približili evropskim standardima’’, kazao je Jovanović, a onda se osvrnuo na finansijsku situaciju u klubu.

’’Najveći dio duga je prema Fondu za penzijsko osiguranje i on iznosi između 400 i 500 hiljada eura. To nam je prioritet i zbog toga smo izgubili licencu. Kada se na to dodaju zaostale plate i ostali dugovi, dolazimo do cifre od otprilike 700 hiljada eura duga, koji smo već počeli da smanjujemo. Dug ćemo vremenom sanirati preko sponzora, nije lako, ali da ne mislim tako ne bih sjedio ovdje.’’.

Fudbalski klub Budućnost će na pripremama odigrati četiri utakmice. Protivnici će biti Krajova (Rumunija), Sevojno, Sloga Bajina Bašta i Sloboda iz Užica.

(foto: www.fkbuducnost)

Portal Analitika