Politika

Đukanović sa Žaolinom: Autoput važan za odnose dvije zemlje

zaolin
P
redsjednik Vlade Milo Đukanović primio je izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Narodne Republike Kine u Crnoj Gori Ži Žaolina. saopšteo je Portalu Analitika iz Vlade.

Đukanović sa Žaolinom: Autoput važan za odnose dvije zemlje
Portal AnalitikaIzvor

Sagovornici su sveukupne odnose dvije države ocijenili kao tradicionalno prijateljske i sadržajne,  posebno imajući u vidu intenziviranje privredne saradnje. Tokom razgovora naglašena je važnost stvaranja pretpostavki za realizaciju projekta izgradnje autoputa Bar – Boljare, kao i značaj ovog projekta za dalji razvoj saradnje između Crne Gore i NR Kine.

Kapitalni razvojni projekti su od velike važnosti za dalji ekonomski rast i društveni razvoj Crne Gore, stoga će Vlada ažurno postupati u cilju što skorijeg otpočinjanja njihove realizacije, rekao je premijer.

Ambasador NR Kine je, tokom razgovora, istakao da se ovaj projekat odvija u sklopu saradnje Vlade NR Kine sa 16 zemalja Centralne i Jugoistočne Evrope. Prvorangirana kineska kompanija za izgradnju autoputa u Crnoj Gori ima bogato iskustvo, stručne kadrove i finansijski i tehnički je u potpunosti spremna za izgradnju zahtjevnih kapitalnih projekata. Ambasador je naglasio i zainteresovanost kineskih kompanija za izgradnju drugog bloka TE u Pljevljima.

 

Portal Analitika