Region

Blic oštro reagovao zbog napada od strane Željka Mitrovića

blic
K
olegijum "Blica" i menadžment kompanije Ringier Axel Springer najoštrije osuđuju napade Željka Mitrovića na "Blic" i njegovog urednika Veselina Simonovića.

Blic oštro reagovao zbog napada od strane Željka Mitrovića
Portal AnalitikaIzvor

 

Kako se navodi u saopštenju kompanije, Mitrović je zloupotrijebio nacionalnu frekvenciju i preko "Pinka" iznio niz neistina i uvreda na račun "Blica" i Simonovića.

"Mitrović napada Blic i njegovog glavnog urednika jer želi da spriječi objektivno i profesionalno izvještavanje Blica o tragičnoj saobraćajnoj nesreći u kojoj je učestvovao njegov sin", piše u saopštenju.

Kako se navodi, "to predstavlja najgrublju zloupotrebu televizije čiji je vlasnik" i nastavak "Mitrovićeve prakse da se obračunava preko nacionalne frekvencije.

Iz kompanije Ringier Axel Springer navode da će "Blic" "uz najdublje razumijevanje prema porodicama koje je ova tragedija pogodila, nastaviti da objektivno izvještava o njoj i dalje, u skladu sa najvišim profesionalnim standardima.

Dodaje se da negativnu kampajnu vodi i "Pink Montenegro", a zatražena je i hitna reakcija nadležnog Savjeta Republičke radio-difuzne agencije i zahtjev da RRA "u skladu sa zakonskim ovlašćenjima najstrože kazni TV Pink".

Reakciju Savjeta RRA zatražio je i Upravni odbor Asocijacije medija, čija je kompanija Ringier Axel Springer članica.

 

Portal Analitika