Društvo

JELUŠIĆ: SPC obavila „egzorcizam“, nijesam iznenađena njihovim postupkom

bozenaok2507
P
rofesorica Božena Jelušić kazala je, u izjavi za Portal Analitika, da nije iznenađena što je SPC osvještala prostor na kojem se održavala jučerašnja Parada ponosa u Budvi.

JELUŠIĆ: SPC obavila „egzorcizam“, nijesam iznenađena njihovim postupkom
Portal AnalitikaIzvor

Jelušić, koja je učestvovala u jučerašnjoj paradi, rekla je da je SPC obavila neku vrstu egzorcizma i da je ono što su uradili protivno hrišćanskom učenju.

- Nijesam iznenađena potezom Srpske pravoslavne crkve, navkli smo svi u Crnoj Gori na to i dobro je barem što nijesu militantni. Ako se oni bolje osjećaju kad osvještaju neka rade što god hoće. Mislim da iz SPC nijesu to uradili samoinicijativno, već su pozvani od strane jednog broja građana, a ti isti građani, između ostalog, ugošćavaju i zarađuju od gej gostiju. To je jedna specifična vrsta hipokrizije, nimalo nova i drugačija - rekla je Jelušić za Portal Analitika.

Pаroh SPC budvanski Boris Rаdović juče, poslije 19 časova, došаo je nа poziv budvаnskih ugostiteljа i osveštаo trg i ugostiteljske objekte, gdje su borаvili učesnici prve crnogorske Parade ponosa.simba

 

Profesorica Jelušić smatra da se ono što je uradila SPC može posmatrati kao neka vrsta egzorcizma.

- SPC se čak nije ponašala kao da je u pitanju bolest, jer za bolešću se ne osvještava, nego za demonima i đavolima. Ono što su uradili bi trebalo da ima takav karakter, to je bilo kao neka vrsta egzorcizma, uslovno rečeno. To je protivno suštinskom hrišćanskom učenju o ljubavi i razumijevanju - rekla je Jelušić.

Ona je napomenula da se, nakon svega, osjeća tužno jer se „kroz atmosferu linča sjetila kako je bilo pojedinim nacionalnima manjinama devedesetih“.

- Nažalost, treba da se suočimo sa činjenicom da je ta potreba za linčom konstanta - poručila je Jelušić.

Foto: butua.com

Portal Analitika