Politika

Lekić : Demokratski front razlike pretvorio u snagu

1207lekic
D
emorkatski front jedinstven je savez na crnogorskoj političkoj istoriji koji je unutrašnje razlike pretvorio u snagu, poručio je njegov predsjednik Miodrag Lekić.

Lekić : Demokratski front razlike pretvorio u snagu
Portal AnalitikaIzvor

On je, povodom godišnjice od osnivanja DF-a, kazao da je Front izdržao probu vremena uprkos, kako je dodao, neregularnostima i krađama elite koja doživljava dramatično mogućnost da bude zamijenjena.

„Ta drama je psihološka, ne radi se samo o gubitku udobnosti i privilegijama vlasti nego i o strahu od pravne države“, kazao je Lekić na konferenciji za novinare, javlja MINA.

Lekić je istakao da u DF-u „nisu frustrirani“ što nijesu na vlasti, ali će, kako je naveo, nastaviti da budu kredibilna opozicija.

„DF će nastojati da razvija savez u kvantitativnom i kvalitativnom smislu“, poručio je Lekić.

Prema njegovim riječima, DF „pruža ruku“ svim subjektima koji žele da im se priključe jer, kako je naveo, taj politički savez ne guši subjektivitet i poštuje individualnost.

Lekić je naveo da Front bojkutuje rad Skupštine zbog respekta prema tom tijelu.

„Nekad zbog respekta preka Skupštini nijesmo u njoj zato što ne želimo da simuliramo demokratiju i pravimo političko pozorište“, rekao je on.

Lekić je najavio da će DF „nastaviti da pravi selekciju u radu u komunkaciji“.

„Neće učesnici afere Snimak biti naše kolege u Skupštini“, rekao je on.

Lekić je naveo da DF čine afirmisane parlamentarne i lokalne partije, grupe građana, potvrđeni Savjet i mnoge organizacije i asocijacije, udruženja mladih i penzionera.

„Mnogi su smatrali da DF neće mnogo izdržati i mi smo našim razlikama dali dublji smisao. Razlike smo petvorili u snagu traženja kompromisa, zajedničkog imtenitelja i razumijevanja“, ocijenio je on.

Lekić je dodao da je DF opravdao naziv „jer smo front zbog broja subjekata i demokratski jer nam je to ideja vodilja“.

„Borimo se za demokratsko i odgovorno društvo i pravnu državu“, kazao je on.

Lekić je rekao da je DF savez koji funkcioniše jedinstveno.

DF-ovom koktelu u Skupštini, pored predstavnika medija, prisustvovali su predstavnici dipolmatskog kora, brojni fukcioneri tog saveza i pojedini funkcioneri ostalih političkih partija.

Portal Analitika