Društvo

UP: Tokom parade privedene 22 osobe, oko 500 građana povicima i napadima ometalo šetnju

2407parada
S
lužbenici Ministarstva unutrašnjih poslova – Uprave policije priveli su 22 lica tokom Parade ponosa, a prema njihovom izvještaju, oko 500 građana je aktivno pokušavalo da povicima i nasilničkim ponašanjem spriječi šetnju.

 UP: Tokom parade privedene 22 osobe, oko 500 građana  povicima i napadima ometalo šetnju
Portal AnalitikaIzvor

U saopštenju dostavljenom Portalu Analitika iz Uprave policije navode da je bezbjednosna situacija ipak bila na zadovoljavajućem nivou, zahvaljući pravovremenom reagovanju policijskih službenika.

- Dva lica, tokom trajanja javnog okupljanja, su zadobila lakše tjelesne povrede od predmeta bačenih iz mase. Njima je medicinska pomoć pružena u službi Hitne medicinske pomoći u Budvi, kazali su iz UP.

Tokom trajanja šetnje učesnika Parade, na maršuti kretanja je bilo okupljeno oko 2.000 građana.

- Oko 500 građana je aktivno, agresivnim ponašanjem – nepristojnim povicima, bacanjem različitih predmeta (flaše, stolice, kamenice, dimne bombe itd) i konstantnim pokušajima da ostvare fizički kontakt sa učesnicima Parade, pokušalo da spriječi kretanje učesnika i uopšte održavanje manifestacije po planu, što je zahtijevalo angažovanje policijskih službenika u smislu oneomogućavanja direktnog fizičkog napada na učesnike Parade, navodi se u saoštenju Uprave policije.

Nakon završetka manifestacije, policijski službenici su učesnicima Parade omogućili napuštanje mjesta održavanja na bezbjedan način, tako što su organizovali i obezbjeđivali njihov transport morskim putem do drugog mjesta.

Portal Analitika