Svijet

Članica grupe „Pusi rajot“ ostaje u zatvoru

2407-marina
R
egionalni sud u Permu, koji je razmatrao zahtjev članice ruske pank grupe „Pusi rajot“ Marije Aljehine za uslovno oslobađanje, presudio je danas da ona treba da ostane u zatvoru, prenijela je agencija AFP.

Članica grupe „Pusi rajot“ ostaje u zatvoru
Portal AnalitikaIzvor

Sudija je odbacio žalbu Aljehine na presudu Bereznjikovskog gradskog suda iz maja, kojom je odbačen zahtjev za uslovno oslobađanje. Odluka tog nižeg suda je potvrđena nakon šestočasovnog saslušanja dvadesetpetogodišnje Aljehine preko video linka.

- Tužioci su zauzeli poziciju koja nije zasnovana na zakonu. Nastavićemo da ulažemo žalbe i ići ćemo do Evropskog suda za ljudska prava, rekla je poslije iznošenja presude advokat osuđene Jelena Hrunova, a prenijela agencija RIA Novosti.

Pet članica pank grupe "Pusi rajot" su krajem februara 2012. u hramu Hrista Spasitelja u Moskvi izvele takozvani pank-moleban, a video snimak, koji su postavile na Internet, izazvao je žestoko nezadovoljstvo javnosti.

Policija je privela tri učesnice te akcije - Aljehinu, Nadeždu Tolokonjikovu i Jekaterinu Samucevič - koje je Hamovnjičeski sud u Moskvi 17. avgusta prošle godine osudio na dvije godine zatvora zbog huliganstva.

Moskovski sud je 10. oktobra promijenio presudu Jekaterini Samucevič na uslovnu kaznu, dok je presuda Aljehinoj i Tolokonjikovoj ostala na snazi.

Izvor: nezavisne.com

Portal Analitika