Abiznis

Milić sa Malerbom o implementaciji skupštinskih zaključaka o EPCG

2407SNPmalerba
Predsjednik Socijalističke narodne partije Srđan Milić, razgovarao je danas sa Enrikom Malerbom, izvršnim direktorom Elektroprivrede Crne Gore i Srđanom Kovačevićem, predsjednikom Odbora direktora EPCG, o implementaciji i poštovanju Skupštinskih zaključaka usvojenih 30.aprila, posebno u dijelu koji se odnosi na Elektroprivredu.

Milić sa Malerbom o implementaciji skupštinskih zaključaka o EPCG
Portal AnalitikaIzvor

Sastanku su, kako je saošteno prisustvovali i poslanici SNP-a Aleksandar Damjanović i dr Milorad Bakić.

Milić je naglasio da i današnji sastanak sa predstavnicima EPCG predstavlja kontinuirani dijalog i razmjenu mišljenja o svim pitanjima i problemima koji se tiču ove kompanije, njihovog rada i ispunjavanja interesa građana Crne Gore.

Kako se navodi, predsjednik SNP-a je insistirao da EPCG i u narednom periodu nađe model daljeg nagrađivanja potrošača koji uredno i na vrijeme izmiruju račune za utrošenu električnu energiju, imajući u vidu da prvobitni rok ističe već 1.avgusta.

Predsjednik SNP-a je predložio model koji se odnosi na program potpunog izmirenja postojećeg duga za električnu energiju za potrošače koji su u stanju socijalne potrebe, uz jasne obaveze EPCG i države po ovom pitanju.

Milić je pozvao Vladu Crne Gore da nađe najbolje moguće održivo rješenje kako bi se riješile dileme i problemi u odnosima na relaciji država- EPCG. Predsjednik SNP-a je naglasio da to rješenje mora biti jasno i sa rezultatima koji će biti bez dodatnog tereta za sve građane Crne Gore, navodi se u saopštenju SNP-a dostavljenom Portalu Analitika.

Portal Analitika