Muzika

Nova imena na bini Refresh festivala!

 

24refresh
J
oš samo dvije sedmice nas dijeli od početka najsočnijeg audio osvježenja na crnogorskoj obali. Stoga, ovoga ljeta ne propustite najbolji festival elektronske muzike u Crnoj Gori! Od 8. do 10. avgusta Refresh festival ugostiće neka od najvećih imena svjestke elektronske muzičke scene, a tu su i domaći DJevi.

Nova imena na bini Refresh festivala!
Portal AnalitikaIzvor

Novitet ovogodišnjeg izdanja festivala je još jedan, FRESH stage, DJ pult na kome će svoje ploče zavrtjeti perspektivni, mladi crnogorski DJ-evi. Ekipu koja će na FRESH bini parirati damama prve festivalske večeri čine X Twins, Milok, Van B, P.S. i Jan de R; druge večeri nastupaju 2beatornot2beat, Felony Flats, Rex Regis i Šarlo, dok je treća noć rezervisana za Beat at Joe’s ekipu: DJ Cule, Montech, GileRZ, BeGood.

X Twins, možda poznatiji kao Soft85, inetresuje za Djing već deceniju i nastupao je sa iskusnijim Djevima poput Sebastiana Legera, Dejana Milićevića, Vladimira Aćiča, Marka Nastića i drugih. A da mu dobro ide, potvrđuje i činjenica da je ove godine nastupio na EXIT festivalu, kao i njeogov kolega Milok, koji su svojim nastupima objasnili zašto su izabrani za finaliste na takmičenju Burn Studios za rezidenturu na Ibici.

Van B, mlad i perspektivan DJ, svojim nastupom na ovogodišnjem Refreshu reći će sve o sebi, kako je najavio.

P.S. rođen kao Slobodan Popović, gleda na svijet drugim očima od kada je čuo The Prodigy, Crystal Method i Chemical Brothers. Svoju muziku opisuje kao melodičan deep tech- house i progressive techno. Ovo mu nije prvi nastup na Refresh festivalu, a nastupao je i u klubovima u Frankfurtu. Ovo je idealna prilika da čujemo u kom smjeru je evoluirao njegov zvuk.

Jan de R stao je za DJ pultom u lokalu svog pirjatelja, da bi se nakon toga  ređali nastupi u Baru, Adi Bojani, Novom Sadu. Na Refresh festivalu je 2010. godine radio  warm up up za velikane Detroit tehna, predvođene Kevin Saundersonom. Jan sebe smarta prvobitno warm up dj-em i najčešće su njegovi setovi puni deep house, sa prizvukom plaža i ljeta.

2beatornot2beat su Dedo Babić i Dejan Matović, dvojac koji se bavi DJingom od tinejdžerskih dana. U Crnoj Gori su najčešće nastupali u Herceg Novom, ali su svojim kvalitetom sebi obezbijedili nastupe na prestižnim regionalnim festivalima poput Share konferencije i EXIT-a.

Rex Regis je mladi producent i DJ iz Podgorice, domaćoj publici poznatiji kao jedan od autora “Reggaeneracije”- emisije o reggae i bass kulturi. Trenutno je član Mystic Stylez-a, beogradskog kolektiva DJ-eva i producenata, skoncentrisanih na istraživanje underground bass muzičke scene.

Felony Flats je za svoje muzičko umjeće dobio pohvale van granica Crne Gore. Vrtio je muziku na raznim festivalima poput EXIT-a, Dis Patch-a, Elevate festivala i drugima, a dekove je dijelimo sa najatraktivnijim imenima iz svijeta elektronske muzike: Kode 9, Rustie, Clark, Martelo, Joy Orbison, Mount Kimbie, Jamie XX, Pursuit Grooves, Hudson Mohawke, Danger, Fulgeance, T++, Data, 1000 Names, French Fries, Vicarious Bliss, Boy 8 Bit.

Šarlo je ekvivalent za mistiku i nećete lako naći informacije o njemu. Osim na soundcloudu gdje opisuje svoju muziku kao industrijsku, mračnu i katkad melanholičnu. Tako da ne propustite da čujete čemu sva ta tajanstvenost.

Četverac Beat at Joe’s dobro je poznat crnogorskoj publici. Čine ga DJ Cule, Montech, GileRZ, BeGood i prije par mjeseci su proslavili šest godina postojanja. Nastupali su sa mnogim poznatim svjetskim DJevima, što grupno, što pojedinačno, a ovo im nije prvi nastup na Refresh festivalu.

Što se tiče glavne bine, kao što smo već najavili, na ovogodišnjem Refresh festivalu nastupiće princeza njemačkog deep house talasa i osnivač berlinskog lejbla „Mobilee”  Anja Schneider, “bass junkie” Hannah Holland, Mama - nova nada svjetske DJ scene i Amerikanka Lady Blacktronica. Najaviti DJ Hell-a u par rečenica je nemoguće. Stoga - otac techna, osnivač internacionalnog DJ carstva – Gigolo Records, 9. avgusta na Refresh festivalu priređuje pakao koji ćete voljeti. I tu je i slađani Arno Cost, koji je već sa 23 godine postao simbol najvećih klupskih i festivalskih manifestacija.

Redovna prodaja

Paket ulaznica za najstariji festival elektronske muzike u Crnoj Gori, moći će da se nabave po redovnoj cijeni od 20 eura, dok će jednodnevne ulaznice koštati  10 eura.

Popust za studente i srednjoškolce

Svi studenti i srednjoškolci, uz index i đačku knjižicu moći će da kupe ulaznicu sa popustom po cijeni od 15 eura.

 

REFRESH TURISTIČKI PAKET - KOTOR, GRAD ZA MLADE

Refresh festival zajedno sa klubom Maximus svojim programom žele značajno da unaprijede turističku ponudu Kotora i Crne Gore uopšte, kao i da privuku mlade ljude iz cijelog svijeta koji bi u jednom od najljepših gradova svijeta dobili novi potpuno drugačiji pristup zabavi i ljetovanju. Samim tim, Refrehs festival je pokrenuo saradnju sa turističkim agencijama specijalizovanim za putovanja mladih u zemljama regiona. Sve agencije su pripremile posebne turističke pakete za boravak u Crnoj Gori.

Redovna cijena Refresh paketa, koji podrazumijeva trodnevnu ulaznicu za festival, autobuski prevoz iz Podgorice ili Nikšića, kao i smještaj u Kotoru, iznosiće 89 eura. Refresh paketi se mogu kupiti samo u agenciji Eastwest Voyage - Pilota Cvetkovica i Milojevića 14, Stari Aerodrom, Podgorica.

 

PRODAJNA MJESTA

Online prodaja omogućena je preko sajta www.gigstix.com, a ulaznice se mogu kupiti i:

-         na kotorskom Trgu od oružja u Pivnici AS

-         u barskom pabu Living Room  u Podgorici

-         u Turističkoj agenciji Booking.me (Cetinjski put bb, nova Profesorska zgrada Lamela 10, prostor 7, Podgorica)

-         u Turističkoj agenciji Eastwest Voyage (Pilota Cvetkovica i Milojevica 14, Podgorica)

 

 

Portal Analitika