Region

Irinej pružio podršku Karićima

irinejok2407
P
atrijarh SPC Irinej posjetio je Poslovni centar "Jefimija", u vlasništvu BK kompanije u Moskvi i pružio podršku porodici Karić, saopštila je BK grupa u Moskvi.

Irinej pružio podršku Karićima
Portal AnalitikaIzvor

"Patrijarh Irinej je pružio ogromnu podršku porodici Karić u njenoj ekonomskoj borbi u vremenu teške globalne krize u kojoj, uprkos svim teškoćama, upošljavaju hiljade radnika", navodi se u saopštenju BK grupe.

Kako je javljeno, patrijarh je u knjizi utisaka u Moskvi zapisao da je malo kompanija koje na sličan način promovišu srpsku istoriju, kulturu i tradiciju van granica Srbije, kao što to čini BK grupa. 
"S osobitim ponosom posjetio sam ovo srpsko zdanje u slavnoj Moskvi. Porodici Karić želim puno uspjeha na svim poljima djelatnosti. Posebno im zahvaljujem što i tako daleko od Srbije vode dnevnu borbu za opstanak kosovskih svetinja, a posebno manastira Pećke patrijaršije", zapisao je patrijarh Irinej u knjizi utisaka, javila je BK grupa u saopštenju. 

Jedan od osnivača BK kompanije, poslanik Dragomir Karić, rekao je tom prilikom u Moskvi da je posjeta patrijarha, mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija i drugih svještenika u njegovoj pratnji, velika čast za porodicu Karić i sve zaposlene u BK kompaniji i poručio da će porodica Karić "učiniti sve da poslovni kontakti i suživot Albanaca i Srba na Kosovu što prije zaživi".

 

izvor: B92

Portal Analitika