Svijet

Kraljevska beba izašla iz bolnice

2307vilijamkejtibebaok
V
ojvotkinja od Kembridža Kejt, britanski princ Vilijam i njihovo novorođeno dijete pojavili su se danas u javnosti, nakon što su postali roditelji dječaka koga je cijela Engleska očekivala sa najvećom pažnjom, javlja Tanjug.

Kraljevska beba izašla iz bolnice
Portal AnalitikaIzvor

Palata Kensington je ranije objavila da je par zahvalio porodilištu londonske bolnice Sent Meri zbog ukazane pažnje.

"Majka, sin i otac se dobro osjećaju", pisalo je u kratkom saopštenju.

Kejt Midlton i princ Vilijam su se u prvom saopštenju od kada su dobili sina zahvalili bolnici Sent Meti za pažnju i brigu.

"Želimo da se zahvalimo osoblju za neverovatnu pažnju koja nam je ukazana", naveo je prinčevski par.

Rođenje novog nasljednika britanskog trona biće svečano obilježeno topovskom paljbom.

Kejt Midlton porodila se juče popodne u bolnici Sent Meri, a tokom porođaja uz nju je bio princ Vilijam.

Moguće je da ime djeteta neće biti poznato još nekoliko dana. Mediji podsjećaju da se na saopštenje o Vilijamovom imenu čekalo nedjelju dana, a ime princa Čarlsa se saznalo tek mjesec dana pošto se rodio. Danas je i princ Čarls posjetio unuka u bolnici.

Gomila znatiželjnika okupljena ispred bolnice Sent Meri u Londonu pozdravila je veselim povicima britanskog prestolonasljednika i njegovu suprugu Kamilu dok su ulazili u bolnicu. Ovo je prvi put da se prvi, drugi i treći u redu za nasleđivanje britanskog trona nađu na okupu.

Nešto ranije u toku dana, novorođenče su posjetili i Kejtini roditelji Majkl i Kerol Midlton, čije je to takođe prvo unuče. Nakon posjete, baka Kerol je izjavila novinarima da je beba "apsolutno predivna".

Mediji u Engleskoj i dalje se intenzivno bave dolaskom na svijet sina Princa Vilijama i Kejt Midlton skoro svim detaljima, pa danas pišu kako su roditelji dolazak na svijet svog sina proslavili uz picu.

Vojvoda i vojvotkinja od Kembridža ponašaju se kao i svi obični mladi roditelji. U ponedjeljak uveče, nakon rođenja dječaka, častili su se picom koju im je donio jedan od pripadnika obezbjeđenja. Prema pisanju britanskih medija, tjelohranitelj je viđen sinoć kako ulazi u bonicu Sent Meri u Londonu, noseći dvije pice.

Osoblje bolnice navodi da je nakon porođaja, koji je trajao 11 dugih sati, princeza bila jako gladna, te da je bilo je neophodno da nešto pojede kako bi izbjegla ketozu, stanje u kojem iscrpljeno tijelo počne da sagorijeva masti radi stvaranja energije, što obično izaziva jake mučnine i migrene.

foto: AP

Portal Analitika