Politika

Borec: Crna Gora na dobrom putu da uđe u NATO

2307miloborecok
P
redsjednik Vlade Milo Đukanović razgovarao je danas s ministrom pravde Slovačke Republike Tomašom Borecom koji boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori, saopšteno je Portalu Analitika iz Vladinog biroa za odnose s javnošću.

Borec: Crna Gora na dobrom putu da uđe u NATO
Portal AnalitikaIzvor

“Predsjednik Đukanović je rekao da posjeta ministra Boreca predstavlja potvrdu kontinuiranog dijaloga između dvije države na visokom političkom niovu. Sagovornici su se saglasili u ocjeni da su sveukupni odnosi Crne Gore i Republike Slovačke prijateljski, sveobuhvatni i sadržajni, te da treba uložiti dodatne napore u cilju intenziviranja ekonomske saradnje i zaokruživanja ugovorne baze”, ističe se u saopštenju.

Premijer Đukanović je naglasio da Crna Gora izuzetno cijeni ulogu Slovačke u procesu obnove crnogorske nezavisnosti, kao i  kontinuiranu podršku daljoj demokratizaciji i razvoju.

-Posebno je dragocjen transfer iskustava Slovačke na planu evropskih i evroatlantskih integracija za dalji dinamičan napredak naše zemlje na putu do punopravnog članstva u NATO i EU- naglasio je premijer Đukanović.

Ministar Borec je iskazao uvjerenje da će Crna Gora do kraja 2013. godine otvoriti pregovore za poglavlja 23 i 24, te potvrdio spremnost Slovačke da nastavi sa pružanjem ekspertske podrške u oblastima obuhvaćenim pomenutim poglavljima.

-Crna Gora je na dobrom putu da postane članica NATO, a Slovačka pomoć tom procesu neće izostat- ocijenio je slovački ministar pravde.

Portal Analitika