Politika

DPS: Đukanović nije kazao da iza afere Snimak stoji neko iz Srbije

2207miloPOCETNA
P
redsjednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović nije izjavio da iza afere Snimak stoji bilo ko iz Republike Srbije niti  današnjeg rukovodstva, institucija, pa čak ni vojne bezbjednosne službe danas, stoji u saopštenju DPS-a.

DPS: Đukanović nije kazao da iza afere Snimak stoji neko iz Srbije
Portal AnalitikaIzvor

Iz te partije reagovali su povodom, kako su istakli, netačnih interpretacija izlaganja predsjednika DPS-a Mila Đukanovića tokom davanja izjave na sjednici Anketnog odbora u Skupštini Crne Gore, koje su prenijeli pojedini mediji, da je predsjednik DPS-a rekao da iza Afere snimak stoji srpska vojno-obavještajna služba.

- Predsjednik Đukanović nije izjavio da iza tzv. afere Snimak stoji bilo ko iz Republike Srbije niti  današnjeg rukovodstva,  institucija, pa čak ni vojne bezbjednosne službe danas. Predsjednik DPS-a je kazao da je takozvanu aferu Snimak kreirao i sproveo dnevni list DAN koji je osnovala služba bezbjednosti bivše SRJ, a kasnije podržavala služba Srbije, te da je osnovni zadatak tog glasila, u posljednjih 10 godina, bilo rušenje legalno izabranog rukovodstva u Crnoj Gori i suprotstavljanje njenoj nezavisnosti. Taj list, kako je kazao predsjednik Đukanović, po inerciji iz vremena kada je osnovan kreira takve i slične afere pomažući one političke snage u Crnoj Gori koje se uporno zalažu i dalje za te iste „vrijednosti“. Štaviše, tokom davanja odgovora članovima Anketnog odbora, predsjednik DPS-a je nekoliko puta ukazao na izuzetno bliske odnose današnjih rukovodstava Crne Gore i Srbije, obnavljanje prijateljstva i dobrosusjedskih odnosa, eksplicitno ističući da niko od predstavnika zvanične Srbije ne stoji iza afere Snimak. Zbog toga smatramo da je ova vrsta netačnog, neprofesionalnog i zlonamjernog interpretiranja izlaganja predsjednika DPS-a upravo pokušaj istih ovih snaga koje stoje iza afere Snimak da  zaustave razvoj dobrosusjedskih odnosa, jer je njihov politički model zasnovan na stvaranju izmišljenih afera i sukoba na kojima žele politički da profitiraju, navodi se u saopštenju.

Portal Analitika