Politika

Kas Granje ohrabrila nastavak ispunjavanja daljih obaveza

2207-luksic-kas
K
onkretni rezultati, kada su u pitanju obaveze Skupštine u odnosu na ustavne promjene, izborno zakonodavstvo, te završetak aktuelne parlamentarne istrage, doprinijeće ispunjavanju preduslova za otvaranje najosjetljivijih poglavlja, ocijenio je potpredsjednik Vlade Igor Lukšić na sastanku sa Aleksandrom Kas Granje, direktoricom za Crnu Goru, Hrvatsku, Republiku Makedoniju, Tursku i Island u Generalnom direktoratu za proširenje Evropske Komisije.

Kas Granje ohrabrila nastavak ispunjavanja daljih obaveza
Portal AnalitikaIzvor

Potpredsjednik Lukšić i Aleksandra Kas Granje razmijenili su mišljenja o ukupnom ekonomskom i političkom momentu u Crnoj Gori, sa fokusom na obaveze iz EU agende.

- Potpredsjednik Lukšić je istakao da su prioriteti rada Vlade nastavak procesa integracija u EU i NATO, kao i obezbjeđivanje dugoročnog ekonomskog rasta, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija.

On je upoznao Granje sa aktivnostima koje se redovno sprovode na planu ispunjavanja obaveza iz EU agende.

Lukšić je kazao da je kompletiranjem pregovaračke strukture, privremenim otvaranjem i zatvaranjem dva poglavlja, završetkom procesa skrininga, te donošenjem akcionih planova za poglavlja 23. i 24, Crna Gora ispunila planiranu dinamiku za ovu fazu pregovaračkog procesa.

Granje je kazala da je u dosadašnjem pregovarčkom procesu Crna Gora prošla dinamičan put, pozdravila usvajanje akcionih planova za 23. i 24. poglavlje, te ohrabrila nastavak ispunjavanja daljih obaveza u susret otvaranju ova dva poglavlja.

Sagovornici su razmijenili mišljenja i o drugim temama od važnosti za integracije Crne Gore u EU.

Portal Analitika