Politika

Đukanović sjutra pred Anketnim odborom

milodjodboruok
Predsjednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović sjutra će odgovarati na pitanja članova Anketnog odbora, koji utvrđuje činjenice u vezi sa aferom Snimak.

Đukanović sjutra pred Anketnim odborom
Portal AnalitikaIzvor

Odbor je do sada saslušao 15 funkcionera DPS-a, i svi su negirali navode o zloupotrebama državnih resursa u partijske svrhe.

Đukanović je ranije ocijenio da je afera Snimak politički trik kojim se pred izbore željelo nauditi predsjedničkom kandidatu DPS.

“Afera Snimak je produkt tipično balkanske političke iluzije da se do izbornog uspjeha može doći manipulacijama, manirima slabića svjesnog da nije u stanju da se biračima predstavi novim kvalitetom, pa stoga opredijeljenog da svoj hendikep pokuša nadomjestiti diskreditovanjem političke konkurencije”, kazao je on.

Poslanici Skupštine Crne Gore donijeli su 31. maja odluku da, povodom afere Snimak, bude otvorena parlamentarna istraga i formiran je Anketni odbor o tom slučaju.

Afera Snimak vezana je za objavljivanje audio snimaka sa sjednica organa DPS-a na kojima je navodno razgovarano o upotrebi državnih resursa u stranačke svrhe, odnosno zapošljavanju po partijskoj pripadnosti.

Prema odluci o formiranju, Anketni odbor do sjutra treba da završi saslušanja funkcionera DPS-a.

Po isteku tog roka, Odbor ima rok od sedam dana da pripremi izvještaj o parlamentarnoj istrazi koji dostavlja Skupštini na usvajanje.

Anketni odbor prvobitno je odlučio da sasluša 15 osoba, a naknadno je lista proširena imenima gradonačelnika Podgorice Miomira Mugoše i predsjednika DPS Glavnog grada Vladana Vučelića.

Pred Anketnom odborom izjave su do sada dali bivši i sadašnji direktori DPS-a Branimir Gvozdenović i Tarzan Milošević, ministri Suad Numanović, Igor Lukšić i Slavoljub Stijepović, funkcioneri DPS-a Zoran Jelić, Zoran Vukčević, Daliborka Pejović, Jovan Martinović, Dejan Medojević, Zoran Bošnjak, Boro Lazović, Miomir Mugoša, Vladan Vučelić, direkotr Zavoda za zapošljavanje Vukica Jelić, kao i vršilac dužnosti vrhovnog državnog tužioca Veselin Vučković.

 

 

(foto: balkaninside.com)

 

 

Portal Analitika