Društvo

STOJANOVIĆ: Kadrovska rješenja u skladu sa konkretnim rezultatima

kolegijumok1907
R
edovni prošireni Kolegijum Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova, kojim je predsjedavao direktor Slavko Stojanović održan je danas u policijskom kampu na Zlatici, saopšteno je iz Upreve policije.

STOJANOVIĆ: Kadrovska rješenja u skladu sa konkretnim rezultatima
Portal AnalitikaIzvor

Direktor Stojanović je, kako se navodi, saopštio rukovodiocima njegova očekivanja u smislu ispunjenja konkretnih obaveza koje im je dao u zadatak, „od čega će umnogome i zavisiti i buduća kadrovska rješenja na rukovodećim pozicijama”.

Kolegijumu su prisustvovali rukovodioci i starješine policije u sjedištu Uprave policiije i organizacionim jedinicama na terenu.

Konstatovano je da je bezbjednosna situacija u Crnoj Gori u kontinuitetu stabilna, te da su policijski službenici u proteklom periodu postigli dobre rezultate.

Kolegijum je na kraju donio i usvojio zaključke o konkretnim aktivnostima radi sprovođenja prioritetnih i drugih policijskih poslova i zadataka u periodu koji slijedi.

- Uprava policije je posvećena borbi protiv svih oblika kriminala, posebno otkrivanju, procesuiranju i suzbijanju krivičnih djela organizovanog kriminala i korupcije, što će i dalje biti jedan od najvažnijih prioriteta u radu i djelovanju. Prioriteti u radu su i otkrivanje i suzbijanje krivičnih djela iz oblasti privrednog kriminaliteta, finansijske istrage, otkrivanje i procesuiranje prodaje i krijumčarenja opojnih droga, krivična djela iz oblasti međunarodnog – transnacionalnog kriminaliteta i rasvjetljavanje krivičnih djela iz prethodnog perioda sa akcentom na ubistva – saopšteno je na kolegijumu.

Na kolegijumu su ocijenili da je u procesu reforme policije ostvaren je značajan napredak, u skladu sa savremenim standardima.

- Zaključeno je da je potrebno ojačati materijalno – tehničke kapacitete, radi efikasnijeg djelovanja i ispunjavanja obaveza iz policijske nadležnosti na putu naše države ka Evropskoj uniji. Posebna pažnja biće posvećena i dodatnoj edukaciji i usavršavanju policijskih službenika, radi usvajanja i primjene savremenih metoda rada u borbi protiv svih oblika kriminala – navodi se u saopštenju.

 

Portal Analitika