Novi proizvodi

Telekom uveo HD voice tehnologiju

1907telekompresok
K
orisnici mobilne mreže Telekoma imaju prvi u Crnoj Gori, i među prvima u regionu,  mogućnost da na izuzetno prometnim lokacijama (poput raskrsnica, kafića, stadiona...),  razgovaraju preko svojih mobilnih telefona uz potpuno jasan zvuk, bez ikakve galame i buke u pozadini. To je moguće zahvaljujući HD voice tehnologiji koja je dostupna u 2G i 3G Telekom mobilnoj mreži, rečeno je na današnjoj konferenciji za medije na kojoj je predstavljena HD voice usluga.

Telekom uveo HD voice tehnologiju
Portal AnalitikaIzvor

“Uvođenjem ove usluge još jednom smo pokazali liderstvo u inovacijama i savremenim tehnologijama“, rekao je direktor za razvoj mreže i servisa Bojan Perović, ističući da Telekom stalno prati tehnološke i potrošačke trendove i preduzima korake kako bi ostao najinovativnija kompanija u Crnoj Gori.”

On je naglasio da je članstvo u Dojče Telekom grupi velika prednost, jer su “zahvaljujući tome, najsavremeniji i najinovativniji servisi, usluge, a  i uređaji, dostupni našim korisnicima veoma brzo, odmah  nakon lansiranje u drugim, mnogo većim  zemljama.“

U poređenju kvaliteta zvuka između običnog mobilnog telefona i telefona koji podržava tehnologiju HD zvuka, razlika je velika i očigledna – uz mobilne telefone koji podržavaju HD zvuk, glas sagovornika je kristalno jasan i razgovor se odvija neometano, bez ikakve buke u pozadini.

Perović je rekao da je korišćenje HD voice tehnologije besplatno, a korisnicima je jedino potrebno da njihovi telefoni podržavaju tehnologiju zvuka visoke definicije, kao i da su oba sagovornika u Telekom mobilnoj mreži. Na telefonima nijesu potrebna nikakva dodatna podešavanja.

Među telefonima koji podržavaju HD voice su, između ostalog, i sljedeći modeli dostupni  u T Centrima: Nokia Asha 311, Samsung Galaxy Note 2, Samsung Galaxy S3, Samsung S 4, HTC One i Nokia 309.

Portal Analitika