Društvo

Spomen medalje SUBNOR-a uručene Bogdanoviću, Rotkoviću, Vukoviću i Lukovcu

1807SUBNOR
N
a Cetinju je danas održana sjednica predsjedništva Saveza udruženja boraca Narodno-oslobodilačkog rata i antifašista Crne Gore (SUBNOR).

Spomen medalje SUBNOR-a uručene Bogdanoviću, Rotkoviću, Vukoviću i Lukovcu
Portal AnalitikaIzvor

Tokom sjednice, prisutne je pozdravio predsjednik SUBNOR i antifašista Crne Gore Andrija Nikolić, koji je napravio retrospektivu minulog rada, uz najavu aktivnosti vezanih za budući period.

Na današnjoj sjednici dodijeljene su posebne spomen medalje SUBNOR-a. Priznanja su dodijeljena Aleksandru Bogdanoviću, Radoslavu Rotkoviću, Miodragu Vukoviću i Branku Lukovcu.

1807bogdanovicSUBNOR

Prijestonica Cetinje time je postala prvi grad kojem je dodijeljena spomen medalja SUBNOR-a.

Zahvaljujući na značajnom priznanju crnogorskoj Prijestonici, gradonačelnik Bogdanović kazao je kako je Cetinje važan centar antifašističke misli - ne samo kada je riječ o Crnoj Gori.

- Kao grad koji je dao 49 narodnih heroja, a koji je i sam grad heroj - Prijestonica Cetinje sada je i zvanično krunisana kao važan protagonista antifašističke misli i nosilac slobodarskih ideja, kakva je, uostalom, uvijek i bila. Za našu gradsku upravu i za naš grad, ovo priznanje je motiv da nastavimo sa snažnom promocijom i afirmacijom tekovina antifašističke borbe, kojima su u prošlosti bili vođeni naši sugrađani - kazao je gradonačelnik Bogdanović.

Učesnike sjednice pozdravili su i ostali dobitnici spomen medalja, koji su iskazali zadovoljstvo i zahvalnost na dodijeljenom priznanju.

portal cetinje.me

1807bogdanovic1

Portal Analitika