Košarka

Belgija prvi protivnik juniorske košarkaške selekcije

JunioriKosarka
P
oslije šest neuspješnih pokušaja nakon obnove državnosti, juniorska košarkaška reprezentacija Crne Gore ima novu priliku da izbori plasman u A diviziju - ''crveni'' će na šampionatu u Strumici (Makedonija), pokušati da osvoje jedno od prva tri mjesta koja vode u elitnu diviziju.

Belgija prvi protivnik juniorske košarkaške selekcije
Portal AnalitikaIzvor

Protivnici u grupi D će biti Portugal, Luksemburg, Belgija i Bjelorusija, a plasman u drugu fazu izboriće dvije prvoplasirane selekcije. Crna Gora je bila slobodna u prvom kolu, a protivnik u prvom meču u Strumici će biti selekcija Belgije, koja je glavni konkurent za prvo mjesto grupi, pa je jasno da je ulog veliki.

Cilj reprezentacije je jasan, a to je osvajanje jednog od prva tri mjesta na šampionatu koja vode u elitnu diviziju, ali selektor Radović ističe da njegovi izabranici treba da idu korak po korak i da razmišljaju samo o prvom meču na šampionatu protiv Belgije.

- Od okupljanja i početka priprema imamo jasan cilj, a to je plasman u A diviziju. Treba ipak, da idemo korak po korak i da razmišljamo samo o prvom narednom meču, moramo da budemo maksimalno fokusirani, jer jedan loš dan i loša utakmica, mogu da nam pokvare želje i ambicije. Još je rano govoriti o tome ko su nam glavni konkurenti za mjesta koja vode u A diviziju. Već u grupi za protivnika imamo veoma kvalitetnu selekciju kao što je Belgija, sa kojom nemamo pozitivno iskustvo, s obzirom na to da su prošle godine naši kadeti od kojih je nekoliko njih sada u juniorskoj reprezentaciji, poraženi od tog protivnika u finalu šampionata Evrope B divizije. Belgija je izuzetno kvalitetna reprezentacija i bilo bi dobro kada bi ostvarili pobjedu u tom duelu, jer bi na taj način prenijeli dva boda u drugu fazu. U drugoj fazi nas vjerovatno očekuju dueli protiv Izraela i Švedske, ali ponavljam da moramo da idemo korak po korak - rekao je selektor Radović.

Na spisku za šampionat u Strumici su Aleksandar Novosel, Aleksandar Dožić i Mihailo Radunović (Budućnost), Nikola Agramović, Luka Đurović i Goran Lončar (Sutjeska), Milovan Drašković (Barselona, Španija), Zoran Nikolić (Đirona, Španija), Marko Raičević (Studentski centar), Vaso Milović (Mornar), Petar Popović (Lovćen) i Luka Savić (Primorje). U stručnom štabu selektora Radovića su treneri Mirko Proroković i Vladan Radović, a fizioterapeut je Ivan Borović.

KSCG.ME

Portal Analitika