Abiznis

MBA: Neophodno povezati poljoprivredu i turizam

1807mbalogook
Č
injenica je da se sve više radi na tome da se pomogne razvoju ruralnog područja u Crnoj Gori. Stvaranje uslova za povezivanje domaćih poljoprivrednika sa predstavnicima turističkog sektora  je, u tom smislu, nezaobilazna aktivnost. Sve to podrazumijeva podizanje kvaliteta domaćih proizvoda na najviši mogući nivo, kako bi postali konkurentni proizvodima koji dolaze iz inostranstva, saopšteno je Portalu Analitika iz Montenegro biznis alijanse.

MBA: Neophodno povezati poljoprivredu i turizam
Portal AnalitikaIzvor

-Ne treba biti poseban poznavalac ekonomskih prilika u Crnoj Gori da bi se razumjela uloga koju može imati ulaganje u razvoj ruralnog područja kroz podsticanje prije svega, razvoja poljoprivrede i turizma. Izgleda se to konačno shvatilo i, što je mnogo važnije, krenulo se u ozbiljnu realizaciju takvog projekta. Nije realno očekivati da se na seoskom području mogu zadržati stanovnici ako im se ne stvore uslovi za rad i razvoj sopstvenog, porodičnog biznisa. Znamo da bez razvoja ruralnog područja, kao uslova za uravnoteženje regionalnog razvoja, ne može biti govora o ukupnom razvoju svake, pa i naše ekonomije. Naravno sve je to proces kroz koji će pozitivni efekti biti sve vidljiviji, ali koji treba u kontinuitetu unaprijeđivati- ističe se u saopštenju MBA.

Kako se dodaje, MBA podržava sve aktivnosti koje idu u pravcu stvaranja uslova za oživljavanje života na seoskim područjima, apsolutno svjesna značaja koje takve aktivnosti mogu imati za brži oporavak crnogorske ekonomije.

-U tom smislu, MBA će u narednom periodu pokrenuti niz aktivnosti koje će biti podrška takvom opredjeljenju- zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika