Društvo

Radio Antena M slavi 19. rođendan!

1807antenam1
N
ajstariji nezavisni informativno-politički radio u Crnoj Gori, Antena M, danas obilježava 19. godišnjicu početka rada.

Radio Antena M slavi 19. rođendan!
Portal AnalitikaIzvor

Medij koji neprekidno emituje program od 18. jula 1994, do danas je ostao vjeran svojoj prvobitnoj profilisanosti programa: objektivno, nepristrasno informisanje, edukacija i zajednički istraživanje kulturne, vjerske i nacionalne različitosti Crne Gore.

Cilj ovog privatnog radija je da proizvodi program koji je, suštinski, javno-servisnog karaktera, što je i svrha postojanja Antene M. Po tome je postao prepoznat ne samo u Crnoj Gori već i mnogo šire. To je, za sada, jedino crnogorsko elektronsko glasilo koje se može pohvaliti značajnim međunarodnim priznanjima. Najbolji je radio na prostoru Jugoistočne Evrope 2002. godine u konkurenciji više od tri stotine stanica koje reemituju Radio Slobodna Evropa. Godine 2005. je bio radio sa najboljim informativnim programom, među 800 radio i TV stanica mreže SEENAPB, a ispred RTV B92, novosadskog Radija 021, sarajevskog Starog Grada, zagrebačkog Radija 101... Takođe, 2006. godine Antena M je dobila nagradu kao radio sa najboljim istraživačkim programom koji se bavi ljudskim pravima, interetničkom dijalogu i toleranciji u okviru regionalne mreže radija Jugoistočne Evrope One World Radio SEERN. A ovako značajnim nagradama se ne mogu pohvaliti ni mnogo stariji elektronski mediji u regionu.

Iz centralnog studija Antene M, koji se nalazi u Podgorici, program ovog radioja se emituje i na kanalima kablovskih operatera, kao i na internet stranicama www.antenam.net. Slijedeći vrijednosti koje je poštovala od svog osnivanja, ovaj radio i danas nastavlja da njeguje nezavisnost, inovativnost i da pomaže društveni razvoj.

Portal Analitika ovom prilikom upućuje najsrdačnije čestitke za 19 godina izuzetno uspješnog rada Antene M.

Portal Analitika