Abiznis

DN: Glomazić podnio ostavku u MA zbog smanjenja plate na 900 eura

1807petarglomazic
I
zvršni direktor nacionalne avio-kompanije Montenegro Airlines Petar Glomazić podnio je ostavku na tu funkciju, saznaju Dnevne novine.

DN: Glomazić podnio ostavku u MA zbog smanjenja plate na 900 eura
Portal AnalitikaIzvor

Prema izvoru podgoričkog dnevnog lista, Glomazić je ostavku podnio nakon što je odbio da potpiše ugovor koji je podrazumijevao umanjenje njegove zarade. Ugovorom, na koji nije htio da stavi potpis, Glomazić bi mjesečno primao dvije prosječne zarade, odnosno nešto više od 900 eura.

DN pišu da podaci Ministarstva finansija pokazuju da je od rukovodećih ljudi u državnim preduzećima u januaru ove godine najveću platu podigao upravo sada već bivši direktor Montenegro Airlines Petar Glomazić, i to 3.600 eura.

List podsjeća da su izvršni direktori javnih ustanova i preduzeća u kojima država ima većinsko vlasništvo od 15. juna trebalo bi da imaju platu najviše do 974 eura, a niži rukovodioci 730,5 eura, prema odluci Vlade donešene sredinom maja. Uredbom su plate izvršnih direktora ograničene na dvije prosječne zarade u državi koje su bile u prošloj godini (487 eura), a zarade zaposlenih u nižem rangu pomoćnika direktora, direktora sektora, savjetnika na jednu i po prosječnu platu za isti period.

DN pišu da je Glomazić odbio da slijedi Vladinu „naredbu“ kojom bi njegova plata praktično izjednačena sa platom stjuardese, jer je odlukom o smanjenju zarada izuzetno letačko osoblje koje, pored ostalog, čine piloti, avio-mehaničari i stjuardese. Glomazić se, kako navodi izvori DN-a, nije slagao ni sa novim modelom rada kompanije.

Foto: cdm.me

Portal Analitika