Fudbal

Ronaldinjo nadomak istorije

Ronaldinjjo
F
udbaler Atletiko Mineira i živa legenda svjetskog fudbala Ronaldinjo ima priliku da postane jedan od rijetkih igrača koji su osvojili i LŠ i Kopa Libertadores.

Ronaldinjo nadomak istorije
Portal AnalitikaIzvor

Atletiko je prije nekoliko dana pobijedio ekipu Njuels Old Bojsa na penale 3:2 (2:0 je bilo u regularnom toku meča, a istim rezultatom su Argentinci dobili prvi meč) i plasirao se u finale Kopa Libertadores, a Ronaldinjo je bio strijelac odlučujućeg penala.

“Osjećam se kao da sam opet dijete. Ne mogu da opišem koliko sam srećan. Ovo je ono što me motiviše da nastavim da igram – mogućnost da osvojim stvari koje još nijesam osvojio”, rekao je Brazilac.

Atletiko će u finalu igrati protiv paragvajske Olimpije. Biće odigrana dva meča, od kojih će brazilski klub drugi odigrati kod kuće, đe nije poražen u prethodnih 38 utakmica. Prvi meč igra se u četvrtak, dok je revanš na programu 25. jula.

Ukoliko njegov klub osvoji ovo takmičenje, Ronaldinjo će postati tek sedmi igrač koji je osvojio i Ligu šampiona i Kopa libertadores. Prije njega su to učinili Dida, Kafu, Roke Žunior, Valter Samjuel i Karlos Teves. (B92.net)

Portal Analitika