Košarka

RAJS: Znam da Crna Gora ima sjajan tim

RajsCg33
P
lejmejker Makabija Tajris Rajs (26 godina, 185 centimetara) doputovao je u Podgoricu i zadužio opremu, u četvrtak će odraditi ljekarske preglede i dobiti potrebnu papirologiju, a u petak će se priključiti pripremama seniorske košarkaške reprezentacije na Zlatiboru, đe ''crveni'' odrađuju glavnu fazu priprema za Evropsko prvenstvo u Sloveniji.

RAJS: Znam da Crna Gora ima sjajan tim
Portal AnalitikaIzvor

- Prvi ustisci su da je Crna Gora divna zemlja, ljudi su veoma ljubazni i siguran sam da ću upoznati mnogo dobrih ljudi. Iako je veoma vruće, zadovoljan sam što sam doputovao u Podgoricu i što ću se priključiti pripremama na Zlatiboru. Znam da Crna Gora ima sjajan tim, poznajem nekoliko igrača, a svakako da znam što nas očekuje na Evropskom prvenstvu nakon sjajnog učinka u kvalifikacijama. Poznati su mi kvaliteti nekih crnogorskih reprezentativaca kao što su Peković, Vučević, Dubljević i Ivanović, radujem se što ću raditi i sa ostalim reprezentativcima, jer je Crna Gora u kvalifikacijama pokazala da je sjajan tim i da svaki igrač ima određenu ulogu u ekipi. Odlično poznajem i selektora Pavićevića koji je veoma zahtjevan i traži maksimum od svakog igrača i na treninzima i na utakmicama. Radujem se saradnji sa Pavićevićem, u Bajernu je trener bio Svetislav Pešić, a s obzirom na to da se radi o trenerima koji imaju prilično sličan sistem igre, vjerujem da neće biti problema da se uklopim u sistem reprezentacije Crne Gore - rekao je Rajs u izjavi za zvanični sajt Košarkaškog saveza Crne Gore.

Rajs ističe da je prvi cilj reprezentacije Crne Gore na Eurobasketu u Sloveniji plasman u drugu fazu i vjeruje da ''crveni'' mogu da osvoje jedno od prva tri mjesta u grupi u kojoj su još Litvanija, Srbija, Makedonija, Bosna i Hercegovina i Letonija.

- Prvi cilj je prolazak u drugu fazu, a nakon toga možemo da pravimo i planove za veće domete. Viza za Svjetsko prvenstvo u Španiji naredne godine bila bi ostvarenje sna, ali moramo da idemo korak po korak. Grupa je veoma teška, za protivnike imamo sjajne reprezentacije, ali uz igru iz kvalifikacija i veliku želju koja postoji da se napravi dobar rezultat u Sloveniji, vjerujem da neće biti problema da se izbori plasman u drugu fazu - rekao je Rajs.

Rajs je protekle sezone nosio dres minhenskog Bajerna, gdje je bio najbolji igrač i strijelac. Za tim koji je sa klupe predvodio Svetislav Pešić odigrao je 40 mečeva uz prosječan učinak od 15,8 poena uz 1,9 skokova i 4,4 asistencije. Rajs, koji igra na poziciji plejmejkera, studirao je na Boston univerzitetu, a od 2009. godine igra u Evropi. Nosio je dresove Panioniosa, Artland Dragonsa, Litvos Ritasa i Bajerna, a 11. jula je potpisao dvogodišnji ugovor sa Makabijem.

Portal Analitika