TV / Film

Robert Dauni Džunior najplaćeniji glumac na svijetu

dauni
S
a zaradom od 75 miliona dolara, zvijezda filma "Ajron Men", Robert Dauni Džunior (Robert Downey jr) našao se na čelu ovogodišnje liste najplaćenijih holivudskih glumaca, ispred Čeninga Tejtuma i Hjua Džekmena, objavio je Forbes.

Robert Dauni Džunior najplaćeniji glumac na svijetu
Portal AnalitikaIzvor

48-godišnji Dauni je zahvaljujući ulogama u filmskim hitovima "Ajron Men 3" i "Osvetnici" - od kojih je svaki na blagajnama inkasirao više od milijardu dolara, završio na prvom mjestu Forbsove godišnje liste najplaćenijih holivudskih glumaca.

"Svaki studio želi da ga angažuje, a za to mora puno i da plati", ističe Forbs, koji je listu sastavio na osnovu procjene zarada glumaca od juna prošle do juna ove godine.

Na drugoj poziciji je Čening Tejtum (33) sa zaradom od 60 miliona dolara, a treći je australijski glumac Hju Džekmen (44) sa zarađenih 55 miliona dolara.

U prvih pet su još Mark Valberg (52 miliona) i Dvejn "Rok" Džonson (46 miliona). Za njima slijede Denzel Vašington i Tom Kruz, koji je, za razliku od prošle godine kada je bio prvi, ove godine zauzeo tek osmo mjesto.

Forbsova lista najplaćenijih glumaca

1. Robert Dauni mlađi ($75m)
2. Čening Tejtum ($60m)
3. Hju Džekman ($55m)
4. Mark Valberg ($52m)
5. Dvejn Džonson ($46m)
6. Leonardo Dikaprio ($39m)
7. Adam Sendler ($37m)
8. Tom Kruz ($35m)
9. Denzel Vašington ($33m)
10. Liam Nison ($32m)

Portal Analitika