Društvo

Uhapšen Bjelopoljac zbog sumnje da je pokušao da ubije maloljetnicu

hapsenje
B
jepolojska policija uhapsila je A.K. (18) iz tog grada zbog sumnje da je pokušao da ubije maloljetnu sugrađanku S.N (17).

Uhapšen Bjelopoljac zbog sumnje da je pokušao da ubije maloljetnicu
Portal AnalitikaIzvor



Policija sumnja da je A.K. sinoć oko 21 sat, u kancelarijam firme koja se nalazi u bjelopoljskom naselju Kruševo, iz vatrenog oružja pucao u S.N., i na taj način je teško ranio.

Osumnjičeni je nakon toga prevezao S.N. u Urgentni blok Opšte bolnice u Bijelom Polju, a dežurni ljekar je obavijestio policiju da je kod njih primljena osoba sa povredom od vatrenog oružja.

“Policija je, odmah po obavještenju, preduzela mjere i radnje na rasvjetljavanju događaja, koje su sinoć veoma brzo rezultirale identifikovanjem i lišenjem slobode A.K”, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Na lice mjesta je izvršen uviđaj, tokom kojeg su izuzeti tragovi.

Izuzeti tragovi će biti predmet vještačenja u Forenzičkom centru, kao i pištolj za koji se sumnja da je korišćen prilikom izvršenja krivičnog djela, a koji su policijski službenici pronašli i izuzeli u neposrednoj blizni ulaza u bolnicu.

“Oštećena S.N. je zadobila tešku tjelesnu povredu ustrijelnu ranu u predjelu lijeve strane grudnog koša. Ona je zadržana u Opštoj bolnici u Bijelom Polju na liječenju i njeno zdravstveno stanje je, prema podacima koje posjedujemo, stabilno”, navodi se u saopštenju.

Osumnjičeni A.K. je, uz krivičnu prijavu, predat Višem državnom tužiocu u Bijelom Polju, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju.

Njemu se krivičnom prijavom stavlja na teret i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Portal Analitika